Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německé rallye kraluje Volkswagen, za vítězstvím míří Ogier

Trevír - Mistr světa a lídr průběžného pořadí Sébastien Ogier z Francie zvýšil své vedení v Německé rallye. Asfaltovým tratím v okolí Trevíru vládne i po druhé etapě tým Volkswagen, jehož jezdcům patří první tři místa.

Sebastien Ogier
zdroj: ČTK

Jednatřicetiletý Ogier míří v Německu za svým druhým vítězstvím, toho prvního dosáhl v roce 2011 ještě v barvách Citroënu. Pokud dotáhne skvěle rozjetou soutěž k výhře, zajistí Volkswagenu první domácí triumf od návratu značky do mistrovství světa v roce 2013.

Německý tým by mohla v nedělních čtyřech závěrečných erzetách připravit o vítězství pouze mimořádná shoda okolností. Na druhém místě s odstupem 33,8 sekundy je Ogierův finský kolega Jari-Matti Latvala a třetí je další člen Volkswagenu Andreas Mikkelsen z Norska, jenž ztrácí 1:47 minuty. Nejlepším jezdcem jiné značky je na čtvrté pozici Španěl Dani Sordo. Pilot týmu Hyundai zaostává za Ogierem o dvě minuty a čtvrt. "Dnes to byl perfektní den. Jsem opravdu spokojený. Největší náskok jsem si vybudoval na Panzerplatte, to byl klíč," řekl Ogier s odkazem na své vítězství v nejznámější rychlostní zkoušce Německé rallye.

Z dosavadních 17 odjetých testů vyhrál Francouz třináct, Latvala zbylé čtyři. Z českých jezdců je na tom před závěrečným dnem lépe Jan Kopecký se škodou, kterému patří dvanáctá pozice. Pravidelný účastník mistrovství světa Martin Prokop ve fordu na něj z třinácté příčky ztrácí 13,5 sekundy.

Výsledky Německé rallye po 2. etapě:

1. Ogier, Ingrassia (Fr./VW Polo-R) 2:55:42,5, 2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo-R) -33,8, 3. Mikkelsen, Floene (Nor./VW Polo-R) -1:47,5, 4. Sordo, Martí (Šp./Hyundai i20) -2:14,3, 5. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -2:23,8, 6. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -2:53,5, ...12. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia R5) -9:23,3, 13. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -9:36,8. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články