Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Němec Vettel těsně vyhrál domácí kvalifikaci na Hockenheimringu

Hockenheim (Německo) - Německý pilot Sebastian Vettel se stal nejrychlejším jezdcem kvalifikace v domácí Grand Prix formule 1 na Hockenheimringu. Z prvního místa závodu tak vyrazí letos už pošesté. Člen týmu Red Bull porazil o pouhé dvě tisíciny sekundy Španěla Fernanda Alonsa na ferrari, jenž byl nejrychlejší v prvních dvou částech kvalifikace.

Dvaadvacetiletý Vettel získal v jedenácté Velké ceně sezony už šestý kvalifikační triumf a desátý pro svou stáj. "Docela by mě zajímalo, kdyby někdo spočítal, kolik to vlastně je na vzdálenost," řekl Vettel k dvěma tisícinám, které ho dělily od Alonsa. "Ale ten hlavní úkol mě čeká zítra. Myslím, že to proti rudým vozům bude docela boj," dodal Němec.

Rudé vozy z Maranella nicméně potvrdily v Německu svou současnou sílu, třetí byl Alonsův brazilský kolega Felipe Massa. V druhé řadě ho na nedělním startu doprovodí zase Vettelův australský spolujezdec z Red Bullu Mark Webber.

"Měli bychom být spokojení. Konečně se nám povedla perfektní sobota. Ztratili jsme o kousek pole position, ale to není důležité. Body se rozdělují až v neděli," řekl dvojnásobný světový šampion Alonso. Třetí řadu na roštu obsadí oba mclareny s úřadujícím mistrem světa Jensonem Buttonem na pátém místě a lídrem šampionátu Lewisem Hamiltonem na šestém. Zklamáním skončila kvalifikace pro miláčka německých fanoušků Michaela Schumachera na mercedesu. Tomu o osm tisícin sekundy unikl postup do závěrečné třetí fáze a odstartuje z jedenácté pozice.

Trio Massa, Vettel, Alonso
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články