Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nejlépe v sezoně. Kornfeil si v Nizozemsku v kvalifikaci vyjel pátou startovní řadu

Assen (Nizozemsko) – Z páté řady vyrazí do VC Nizozemska v třídě Moto3 Jakub Kornfeil. V deštivé kvalifikaci zajel v Assenu třináctý čas. Jde o jeho nejlepší výsledek v kvalifikaci v sezoně.

V královské MotoGP byl Karel Abraham celkově osmnáctý, což znamená šestou řadu na roštu. První pole position v nejsilnější kategorii si v osmé Grand Prix sezony připsal nováček Johann Zarco z Francie, jenž předčil o 65 tisícin sekundy Španěla Marca Márqueze.

Pole position v Moto3 získal Španěl Jorge Martín. Kornfeil na něj ve své nejlepší kvalifikaci od zářijové Velké ceny San Marina ztratil 3,497 sekundy.

"I když máme za sebou nejlepší kvalifikaci, jsem spokojený tak napůl. Hrozně mě mrzí, že jsem si nedokázal polepšit po vyjetí z boxů. Ráno jsem se namlsal sedmým místem (v tréninku) a v kvalifikaci jsem to chtěl minimálně zopakovat. Jenže to na osychajícím okruhu prostě nešlo," uvedl Kornfeil.

Startovat tak bude z páté řady. "Určitě ale nevěším hlavu, protože tady byly už mnohem horší kvalifikace. Navíc víme, že závody jsou naše silnější stránka, takže budu doufat v to dobré. Zítra už nemá pršet, takže určitě použijeme nastavení z prvního volného tréninku," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články