Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nejistá budoucnost rallye - obce chtějí záruky bezpečnosti

Zlín – Tragédie na rallye v Lopeníku, při které přišly o život čtyři dívky, by mohla mít těžký dopad na pořádání podobných akcí v regionu. Ozývají se totiž starostové obcí, že pokud nebudou mít záruku bezpečnosti, budou proti, aby se u nich rallye jela. Závody, včetně nejznámější Barum rallye, by tak mohly mít problémy s naplněním povinné délky.

Rallye
zdroj: ČT24

Vyšetřovatelé se budou havárií v Lopeníku zabývat ještě řadu týdnů, už nyní je však jasné, že podobné závody budou mít příští rok problémy.

Například v Sušici u Uherského Hradiště projíždí jedna z rychlostních zkoušek populární Barum Czech Rally Zlín. "Pokud se do té doby nic nezmění a situace bude stejná, nebudeme mít větší záruky bezpečnosti, tak budu navrhovat, abychom tuto akci v naší obci neuskutečnili," varoval starosta obce Karel Krsička.

Pokud by Sušice rallye vytěsnila a přidaly by se i další vesnice, budou mít organizátoři problém s naplněním povinné kilometráže – tedy délky závodní tratě. Barum rallye potřebuje do mistrovství Evropy přibližně 250, tuzemské rallyesprinty necelých 100 kilometrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Josefa Kvasničky - Rallye má problémy

"Asi o tom nebudou rozhodovat starostové nebo zastupitelstva, ale referenda. Když se do tohoto půjde, tak nás asi do těch vesnic horkotěžko pustí," uvedl ředitel Rallysprintu Kopná Josef Minařík.

První tuzemské rallye jsou v roce 2013 naplánovány na duben. Vyjednávání o tratích však vždy probíhá s několikaměsíčním předstihem.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články