Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nedělní VC je tu, pozor na falešné vstupenky

Brno - Brno žije Velkou cenou silničních motocyklů, policie zatím nehlásí komplikace. Nicméně první problémy mají organizátoři. V sobotu řešili desítky případů falšování vstupenek. Nový systém elektronické vstupenky měl ušetřit organizátorům čas, místo toho se ho desítky fanoušků pokusily zneužít. Brněnští policisté v souvislosti s Velkou cenou ČR zvýšili počet kontrol v ulicích Brna. Od pátečního večera přistihli desítku řidičů pod vlivem alkoholu. Největší nápor zažije Brno dnes, kdy se na Masarykově okruhu pojedou hlavní závody.

Pořadatelé brněnských závodů zaznamenali několik desítek zfalšovaných vstupenek. "Celkem to bylo do sta případů. Objevily se zejména v pátek, ale i v sobotu jich několik bylo," řekl mluvčí brněnského Automotodromu Jiří Smetana. "Všem, kteří si v neděli přijdou koupit jednodenní vstupenku, doporučujeme nakupovat výhradně na pokladnách Automotodromu Brno, vyvarují se tak možnosti nákupu duplikované vstupenky nebo falzifikátu," uvedl Smetana. 

Návštěvníků bude letos patrně méně než v minulých letech. V sobotu v okolí Masarykova okruhu parkovalo 5 400 osobních aut, 1 400 motocyklů, 27 autobusů a 120 karavanů. 

Od pátku jsou na Brněnsku uzavřené pro motoristy bez povolení silnice třetích tříd mezi Žebětínem a Ostrovačicemi a od parkoviště po vyústění na Žebětínskou. Brněnským návštěvníkům pořadatelé doporučují, aby k cestě na okruh využili kyvadlovou dopravu, kterou zajišťuje z Mendlova náměstí autobusová linka 400. Ve špičce jezdí v intervalu dvou až pěti minut. 

Lidé stanují, kde se dá… 

V kempech fungují mnohem benevolentnější pravidla, jindy zelené louky v okolí Masarykova okruhu se proměnily ve stanová města. Kde je jen kus zeleně na zahradách místních lidí, stojí stany. Lidé v Brně se snaží těžit z Velké ceny, kde se dá. Nicméně o invazi fanoušků z počátku devadesátých let se už nedá mluvit. Lidí v kempech je sotva polovina. Navíc místo na motorkách přijíždí hlavně v autech a karavanech, tedy se vším luxusem.

Fanouškovské kolonie žijí i v noci, jejich bujaré veselení do pozdních hodin nedává spát místním policistům. Kromě výtržností a řízení v opilosti řešili i krádeže. Podle mluvčího Pavla Švába vyšetřovala brněnská policie v souvislosti s Velkou cenou téměř 250 přestupků, z nichž většina skončila pokutou. Chytila například jedenačtyřicetiletého muže, který vnikl do tří stanů. V nich se mu podařilo okrást spící fanoušky o mobily a peněženky, neváhal ani rozřezat kapsy jejich kalhot. "Pak si troufl i na zaparkovaný osobní automobil Audi," uvedl Šváb. Muž pak popíjel alkohol a usnul na jedné z laviček, kde ho strážci zákona dopadli.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články