Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nadvláda Audi skončila. Le Mans ovládlo Porsche

Le Mans (Francie) – Legendární závod 24 hodin v Le Mans má po pěti letech jiného vítěze než Audi. O ukončení nadvlády týmu se čtyřmi kruhy ve znaku se postarala automobilka Porsche. Vítězný vůz Porsche 919 Hybrid řídili pilot formule 1 Nico Hülkenberg z Německa, Novozélanďan Earl Bamber a Brit Nick Tandy.

Porsche 1919 Hybrid, vítěz závodu 24 hodin v Le Mans
zdroj: ČTK/PA autor: James Moy

Double německého výrobce zkompletovala v 83. ročníku automobilové klasiky na druhém místě posádka ve složení Timo Bernhard z Německa, Mark Webber z Austrálie, Brendon Hartley z Nového Zélandu. Na vítěze ztratili jedno kolo. Až třetí skončili obhájci titulu André Lotterer (Něm.), Marcel Fässler (Švýc.) a Benoit Tréluyer (Fr.), kteří v Audi R18 zaostali o dvě kola.

Porsche vylepšilo v Le Mans vlastní rekord sedmnáctým vítězstvím v historii, dosud poslední triumf stuttgartské automobilky se ale datoval už do roku 1998. Od té doby až do loňska se Porsche slavného závodu ve Francii neúčastnilo.

Vytrvalostní automobilový závod 24 hodin Le Mans:

1. Hülkenberg, Bamber, Tandy (Něm., N. Zél., Brit./Porsche 919 Hybrid) 395 kol (průměrná rychlost 247,1 km/h), 2. Bernhard, Webber, Hartley (Něm., Austr., N. Zél./Porsche 919 Hybrid) -1 kolo, 3. Fässler, Lotterer, Tréluyer (Švýc., Něm., Fr./Audi R18 e-tron quattro) -2 kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články