Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Na startu v Brně doplní Čechy Popov, pojede na divokou kartu

Brno - Devatenáctiletý Miroslav Popov pojede díky divoké kartě ve třídě Moto2 Velkou cenu České republiky, která se uskuteční 17. srpna na Masarykově okruhu. Čeští jezdci tak poprvé po 32 letech budou mít zastoupení ve všech hlavních závodech.

Miroslav Popov
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

V královské kubatuře MotoGP bude už počtvrté na domácí trati bojovat o body Karel Abraham, v Moto3 budou na startu oba stálí účastníci mistrovství světa Jakub Kornfeil a Karel Hanika. V závodě nováčků Rookies Cup bude navíc startovat teprve třináctiletý Martin Gbelec.

Popov už má za sebou několik startů v MS, v Brně se představí potřetí. V roce 2011 zasáhl do české GP rovněž na divokou kartu a ve třídě do 125 ccm skončil sedmnáctý. O rok později zaskočil jako náhradník za zraněného Brita Dannyho Webba. Tehdy dlouho jezdil v čelné skupině, čtyři kola před koncem po kolizi se soupeřem ale upadl a závod nedokončil.

Popovovo úsilí startovat pravidelně v seriálu MS zatím vždy ztroskotalo na nedostatku financí. Letos závodí v zahraničních šampionátech za východočeský tým Montáže Brož. Před čtyřmi týdny si v tréninku na závod španělského mistrovství v Albacete zlomil klíční kost a podstoupil operaci. Do brněnského závodu by měl ale být v pořádku a zranění by jej nemělo limitovat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články