Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Sardinii vede Neuville, Prokop se v Italské rallye drží na 26. místě

Po úvodní rychlostní zkoušce je v čele Italské rallye v rámci seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích Belgičan Thierry Neuville před čtyřmi jezdci Toyoty. Druhý Japonec Takamoto Kacuta na Neuvillea ztrácí půl sekundy, minimální odstup mají i třetí Brit Elfyn Evans a čtvrtý Fin Kalle Rovanperä. Nejlepší z trojice Čechů Martin Prokop je na Sardinii zatím na 26. místě.

Rovanperä na Sardinii usiluje o čtvrté letošní vítězství v řadě. Jednadvacetiletý tovární jezdec Toyoty zažívá skvělý vstup do sezony, po čtyřech závodech má v čele průběžného pořadí seriálu náskok 46 bodů na druhého Neuvillea.

O pět příček za Prokopem je Erik Cais, který se snaží vylepšit průběžné šesté místo v kategorii WRC2. Mezi takzvanými juniory je druhý. Jan Černý je po úvodním dnu čtyřicátý. V pátek čeká na jezdce osm rychlostních zkoušek.

Italská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 1. rychlostní zkoušce:

1. Neuville, Wydaeghe (Belg./Hyundai i20) 2:26,8, 2. Kacuta, Johnston (Jap., Ir./Toyota Yaris) -0,5, 3. Evans, Martin (Brit./Toyota Yaris) -0,7, 4. Rovanperä, Halttunen (Fin./Toyota Yaris), 5. Lappi, Ferm (Fin./Toyota Yaris) oba -1,0, 6. Tänak, Järveoja (Est./Hyundai i20) -1,3, ...26. Prokop, Ernst -11,2, 31. Cais, Těšínský -12,6, 40. Černý, Střeska (všichni ČR/Ford Fiesta) -18,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články