Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Na Sardinii vede Latvala, Hirvonena zbrzdili koně

Olbia (Itálie) - Finský pilot Jari-Matti Latvala si udržel vedení v Italské rallye na Sardinii i po druhé etapě. Vítěz páteční části má po dnešku náskok 9,9 sekundy před svým krajanem a týmovým kolegou z Fordu Mikkou Hirvonenem. Až čtvrté místo patří mistru světa Francouzi Sébastienu Loebovi, jenž měl na svém citröenu defekt. Italská rallye vyvrcholí v neděli závěrečnými pěti rychlostními zkouškami.

Mikko Hirvonen
zdroj: Wikipedia

Vicemistr světa Hirvonen stáhl ztrátu na Latvalu i přesto, že ho v dnešní druhé erzetě zbrzdili divocí koně. "Jeli jsme kolem dvou stád koní, kteří divoce běželi. Asi po kilometru jsem musel téměř zastavit a ztratil tak kolem pěti sekund. Po pár kilometrech jsme potkali další dva koně," svěřil se serveru wrc.com Hirvonen, jenž dnes na lídra soutěže najel rovnou půlminutu.   

Pokud se nestane nic mimořádného, rozdají si to v neděli o celkové vítězství oba tovární jezdci Fordu. V lepší pozici bude třetí muž průběžného pořadí Hirvonen, kterému bude jeho krajan čistit cestu. "On musí myslet víc než já na svou pozici v hodnocení šampionátu," komentoval situaci Latvala, jenž je celkově sedmý.   

Letošní suverén bude útočit ze čtvrtého místa

Na nejlepší ztratil vítěz všech pěti dosavadních soutěží v sezoně Loeb, který sice vyhrál polovinu z dnešních šesti testů, ale nerad bude vzpomínat na test číslo 11. Na něm musel spolu s monackým navigátorem Danielem Elenou měnit kolo na svém citröenu C4 a ztratil více než minutu. Na čtvrtém místě má Loeb odstup na Latvalu minutu a čtvrt a od třetí pozice Nora Pettera Solberga se starším modelem Citröenu Xsara ho dělí dvě sekundy. "Dnes to fakt nebyl náš den," komentoval smůlu Loeb.   

Český jezdec Martin Prokop figuruje na čtrnácté příčce. V hodnocení vozů juniorského šampionátu je druhý se čtvrtminutovou ztrátou na Poláka Michala Kosciuszka, s kterým svádí velký souboj. "Hned ráno jsme šli do vedení. Příjemně nás to překvapilo, počítali jsme, že by se to mohlo povést až odpoledne," řekl Prokop. "Druhá dnešní rychlostní zkouška mi tolik nevyšla, proto jsem chtěl zabojovat na třetí. Vypadalo to dobře až do chvíle, kdy jsme dojeli před námi startujícího Bettegu, který měl technické problémy. V prachu za ním jsme ztratili 20 vteřin," posteskl si v polovině druhé etapy český jezdec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články