Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Na rychlého Tänaka ve Švédské rallye nikdo ze soupeřů nestačil

Estonský pilot Ott Tänak nezaváhal ani v posledním dnu Švédské rallye a zvítězil. Se svou toyotou předstihl všechny soupeře a poprvé v kariéře se dostal do vedení v průběžném pořadí seriálu mistrovství světa. 

Ott Tänak vyhrál Švédskou rallye
zdroj: ČTK/Panoramic autor: Andre Lavadinho

Rychlý Estonec vyhrál druhý díl šampionátu s náskokem 53,7 sekundy. Souboj o stříbrnou příčku pro sebe ve třech nedělních závěrečných rychlostních zkouškách rozhodl Fin Esapekka Lappi s citroënem, který o tři sekundy porazil Thierryho Neuvillea s vozem hyundai.

"Je to neuvěřitelné. Jsem hrozně šťastný, že jsme to nakonec dokázali a získali pro tým vítězství," řekl jednatřicetiletý Tänak, jenž zimní rallye vyhrál jako teprve čtvrtý pilot, který nepochází ze Skandinávie. Triumf věnoval svému krajanovi a mentorovi Markku Märtinovi. "Vím, jak Markko toužil vyhrát ve Švédsku a jednou byl hodně blízko," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Estonec Tänak suverénně opanoval Švédskou rallye

Šestinásobný mistr světa Sébastien Ogier z Francie, který vyhrál úvodní soutěž sezony v Monte Carlu, přišel na švédských ledovatých a zasněžených tratích o šance na přední umístění po havárii už v páteční první etapě. Do závodu se v sobotu vrátil a v dnešní závěrečné power stage vybojoval alespoň dva body.

V průběžném hodnocení šampionátu se před Ogiera vedle nového lídra Tänaka dostal i Belgičan Neuville, který ve Švédsku neúspěšně obhajoval loňské prvenství. Další díl mistrovství světa je na programu od 7. března v Mexiku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články