Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Na pražské Markétě startuje plochodrážní sezona

Praha - Přestože se česká plochodrážní Grand Prix pojede až 25. června, organizátoři hlásí již nyní polovinu vyprodané kapacity stadionu na pražské Markétě. V hlavním městě se závod mistrovství světa uskuteční už podvacáté.

Pořadatelé chtěli jubilejní ročník pojmout velkoryse, podle předsedy Auto klubu Markéta Petra Ondrašíka ale pracují s omezenými finančními prostředky. Podporu získali pomocí grantu, přípravy tak běží bez problémů. "Nedá se počítat, že by se dvacátý ročník nějak odlišoval od předchozích devatenácti, a není to kvůli tomu, že by nám v tomto ohledu chyběly nápady," prohlásil Ondrašík.

Oproti minulosti se termín závodu v plochodrážním kalendáři posunul z května do léta. S rozhodnutím britské promotérské společnosti BSI jsou ale na Markétě spokojeni. "Květnový termín nám pro letošek nenabídli. Mohli jsme si vybrat z dubna, června nebo září. Zatím to vypadá, že jsme datum těsně před prázdninami vybrali správně, protože máme vyprodanou téměř polovinu stadionu," řekl Ondrašík.

Na Markétě už v těchto dnech startuje sezona. O českém účastníkovi červnové Grand Prix může hodně napovědět závod Prague Open, který se pojede 9. dubna. V seriálu MS startuje patnáct stálých účastníků a pořadatelé jednotlivých závodů mají k dispozici tři místa - jedno pro divokou kartu a dvě pro náhradníky. A nejlépe postavený jezdec z Prague Open bude mít jistotu, že se 25. června dočká minimálně pozice náhradníka.

V posledních dvou letech startoval v Praze s divokou kartou Václav Milík. I přes nepříjemné zranění loktu bude opět favoritem, ale jeho vystoupení na Prague Open bude zřejmě jeho letošní závodní premiérou.

O pražskou Grand Prix budou v dubnu bojovat i další přední čeští jezdci - mladíci Eduard Krčmář a Zdeněk Holub či zkušení Matěj Kůs a Josef Franc. Milík loni usiloval o přímý postup do MS, ale v Grand Prix Challenge mu k tomu scházel bod. Patří mu tak alespoň pozice kvalifikovaného náhradníka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články