Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EURO 2024 Německo

Na pražské Grand Prix se představí plochodráhaři Kvěch i Milík

Pražský okruh Markéta v sobotu po roce opět přivítá plochodrážní Speedway Grand Prix. Mezi elitními jezdci se představí i dvojice českých závodníků. Kvalifikací pro letošní světový okruh prošel Jan Kvěch, který se stále zotavuje po pádu z Německa. Divokou kartu dostal Václav Milík. Přímý přenos závodu sledujte v sobotu 1. června živě od 18:55 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Jan Kvěch a Pavel Ondrašík o pražské Grand Prix

Naposled se mezi světovou třídu v Praze prodrali dva jezdci před patnácti lety. Jan Kvěch se svými výkony v kvalifikaci zařadil pro letošní sezonu na pravidelnou startovní listinu. Divokou kartu tak mohli pražští pořadatelé schovat pro někoho jiného.

Nakonec si ji zasloužil Václav Milík, který se v roce 2017 postaral o doposud nejlepší český výsledek, když dojel na Markétě jako třetí. "Zamýšleli jsme, jestli ji nedáme Adamu Bednářovi. V jeho šestnácti letech by to pro něj ale mohlo být stresující a nebylo by to pro něj komforní. Vašek z těchto závodů už zkušenosti má, takže by nemusel být pod takovým tlakem. Adam má čas a ten v budoucnu určitě přijde," vysvětlil rozhodnutí sportovní ředitel pražského Grand Prix Pavel Ondrašík.

Bendář tak figuruje na listině náhradníků, stejně jako Daniel Klíma. Kvěch se chce po nevydařené třetí světové zastávce v německém Landshutu před domácími fanoušky předvést v daleko lepším světle. Před dvěma týdny hned v první rozjížďce upadl a po celkových třech kolech ze závodu s lehkým otřesem mozku a pohmožděninami odstoupil.

"Necítil jsem se komfortně, měl jsem ještě oteklou ruku. Odjel jsem tři jízdy a ze zdravotních důvodů už jsem pak nejel. Soustředím se na to, abych dal tělo do kupy a byl stoprocentně připraven na sobotu, kde chci podat co nejlepší výkon," prozradil dvaadvacetiletý Kvěch, který v minulosti sbíral zkušenosti v závodech juniorů.

Ondrašík očekává hojnou účast fanoušků, pořadatelé se už setkali i s online falšováním a přeprodejem vstupenek. Lákadlem jsou podle něj právě dva čeští reprezentanti. Závody v sobotu 1. června vypuknou od 18:45 hodin a přípý přenos vysílá exkluzivně ČT sport Plus.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články