Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Na motoristické olympiádě Češi chybět nebudou

Slavnostní ceremoniály na úvod i konec her a mezi tím boje o medaile. Motoristický sport chce mít svojí olympiádu. Napoprvé se bude závodit v šesti různých disciplínách a zúčastní se čtyřicet devět zemí. Českou republiku budou reprezentovat formulový jezdec Václav Šafář, teprve sedmnáctiletý Dušan Kouřil v cestovních vozech a také nejznámější český jezdec driftingu Michal Reichert.

Právě Reichert, jenž obsadil čtvrté místo v seriálu Central European Zone 2019, by měl patřit k oporám. "Papírově bych měl patřit mezi TOP deset, takže si myslím, že nějaký šance tam jsou, ale tréninků bude velice málo, vzhledem k tomu, že se tam odehrává několik disciplín v jeden víkend," konstatoval jezdec.

Na prvních FIA Motorsport Games se bude závodit i na počítačových simulátorech. Do něj usedne i juniorský mistr Evropy v rallye Filip Mareš.

"Je to zkušenost, pořád tam před sebou budu mít volant a pedály, takže jsem závodník a těším se na to. Oproti klukům, kteří budou mít starosti s počasím, já ho budu mít dopředu dané, nasimulované a nemusí mě to trápit," řekl Mareš s úsměvem.

Je nám líto, video expirovalo.
Motoristické olympiády se zúčastní i Češi
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články