Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na motorce od tří, v jedenácti mistrem světa. Talentovaný motokrosař Marek září

Místo florbalu nebo hokeje dal přednost motokrosu. A udělal dobře. V létě se stal v kategorii 65cc v 11 letech mistrem světa. Vítězslav Marek junior hýří sebevědomím. Zúročil roky na svém oblíbeném stroji a s díky vnímá rodinnou podporu. Příští sezonu půjde o krok dál.

Motokros třídy 65cc
zdroj: ČT sport

"Tahle sezona pro mě byla hodně vydařená," pronesl lakonicky Marek mladší.

"Začínal jsem ve třech letech. Tři čtyři roky je ideální čas začít," uvedl usměvavý mladík. Jeho otec, rovněž původem motokrosař, ho odmala vedl ke sportu. "Zkoušel kolektivní sporty. Florbal, hokej, fotbal. Výběr byl na něm," podotkl Vítězslav Marek starší.

"Když jsem začínal, nečekal jsem, že by to mohly být takové výsledky, jen jsem se tak vozil. Až v téhle sezoně…" svěřil se jedenáctiletý talent.

Je nám líto, video expirovalo.
Otec a syn Markovi hosty Světa motorů speciál

Aby mohl být takhle úspěšný, brzký start ovládání jednostopého stroje byl určitě výhodou. "Všichni, kteří jedou vepředu, začínali v takovém věku. Je to ale pořád nějakým způsobem zábava," zdůraznil Marek starší.

"Taťka pomáhá nejvíc. Je mechanik, trenér, stará se o motorky, abych měl dobré zázemí. Za to mu chci poděkovat," prohlásil mladý mistr světa. "Celá rodina mu dáváme maximální podporu a výsledky jsou odměnou," dodal jeho otec, který přiznal, že servis je stále náročnější.

V příštím roce navíc čeká talentovaného jezdce definitivní přechod o kategorii výše do 85cc. Silnější stroj si vyzkoušel a ví, že ho čeká silná konkurence. "Budu mít co dělat, abych se na to mistrovství světa dostal," dodal s pokorou Marek syn.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články