Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Na Markétě triumfoval Hancock, Matěj Kůs dojel třináctý

Praha - Grand Prix České republiky, třetí závod letošního ročníku mistrovství světa na ploché dráze, vyhrál Greg Hancock. Zkušený Američan zvítězil v Praze na břevnovském stadionu Markéta v opakovaném finále po pádu Australana Jasona Crumpa a osamostatnil se v čele průběžného pořadí šampionátu. Český reprezentant Matěj Kůs, který jel na divokou kartu, obsadil třinácté místo. Plochodrážní závod Grand Prix České republiky se na břevnovském stadionu Markéta jel už popatnácté v historii.

Další dvě místa na stupních vítězů obsadili polští jezdci. Druhý byl ve finále Jaroslaw Hampel, třetí místo obsadil úřadující mistr světa Tomasz Gollob a poslední místo v boji o medailové pozice patřilo Crumpovi. Ten v první finálové jízdě upadl po lehkém kontaktu s Hampelem, rozhodčí však do opakovaného závodu pustili všechny jezdce. 

Výborně v soutěži začal Gollob, obhájce loňského pražského vítězství, který se s Hancockem dosud dělil o vedení v šampionátu. Z prvních tří jízd měl jako jediný plný počet bodů. Pak ale ve čtrnácté jízdě prohrál se svým krajanem Hampelem, jenž se na něj bodově dotáhl stejně jako po výhře v šestnácté jízdě Hancock. 

Právě zkušený Američan, který jako jediný dosud nastoupil ve všech Grand Prix v uplynulých šestnácti letech, byl nakonec v základní části nejlepší, protože jako jediný vyhrál čtyřikrát. Tři vítězství po dvaceti jízdách na svém kontě měli oba Poláci, Gollob i Hampel. 

V rozjížďkách se jednou blýskl Kůs, který sice čtyřikrát dojel na poslední čtvrté pozici, ale v deváté jízdě dokázal vyhrát, třebaže jel mimo jiné proti Crumpovi. Ten si před dvěma týdny při pádu při švédské Grand Prix vykloubil rameno, ale dokázal se do dnešního závodu dát do pořádku a postoupil nakonec ze čtvrtého místa.

Čtyři nejlepší jezdci ze základní části nezaváhali ani v semifinále, v nichž byli nejrychlejší Hancock a Gollob. Ani poslední jízda nepřinesla velké překvapení a umístění jezdců ve finále Grand Prix České republiky tak bylo úplně stejné jako pořadí po základní části.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články