Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Na Grand Prix motokrosařů v Lokti dojel Neugebauer čtrnáctý

Loket (Sokolovsko) - Čtrnácté a patnácté místo Filipa Neugebauera ve třídě MX1 dnes byly nejlepšími výsledky domácích motokrosařů ve Velké ceně České republiky v Lokti, kde se jel třináctý závod mistrovství světa. Ten už mohl rozhodnout o nových šampionech, ale zejména v čele kategorie MX2 se po něm naopak situace ještě více zdramatizovala. V Lokti celkem bodovali čtyři čeští jezdci. V MX1 byl za Neugebauerem sedmnáctý a dvacátý Michal Kadleček, v MX2 dojel Martin Michek šestnáctý a do dvacítky se v obou závodech dostal i Petr Smitka. Ten přitom v druhé jízdě výtečně odstartoval, z první desítky se však postupně propadl až na konečné 19. místo.

Vedoucí závodník průběžného pořadí třídy MX2 Marvin Musquin z Francie dojel v úvodní jízdě druhý a mohl zaútočit na titul, v závěru druhé jízdy však musel kvůli problémům s motorem odstoupit. Portugalec Rui Goncalves tak snížil jeho náskok v čele MS na 20 bodů. 

Blíž k titulu tak má Ital Antonio Cairoli v MX1. Ten na západě Čech ztratil na svého největšího rivala Maximiliana Nagla z Německa šest bodů, dva závody před koncem mistrovského seriálu však vede o 45 bodů. Do konce šampionátu zbývají ještě závody v Nizozemsku a v Brazílii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články