Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Musíme na sobě zapracovat a ještě zrychlit auto, říká Lacko

Roudnice nad Labem - Čeští jezdci a na nich postavený tým s českým tahačem Buggyra zanechali letos nesmazatelnou stopu v mistrovství Evropy. Pro Adama Lacka je letošní vítězství v poháru konstruktérů výzvou, aby příští rok vyhrál i mezi piloty. Letos jeho výkony stačily na velmi dobré druhé místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Roudnická Buggyra vládne závodům tahačů

Adam Lacko bojoval o evropské stříbro do posledních okamžiků závěrečného závodu s Němcem Jochenem Hahnem, a to opravdu tvrdě. Hahn na Lacka tlačil tak moc, až ho vyhnal z trati a prorazil mu pneumatiku. "Pak se mi ho podařilo předjet i se třemi koly a nakonec jsem ho udržel za sebou," popisuje napínavý závod Lacko.

Závody šestitunových monster lákají na všech tratích velké množství diváků. Nejlépe se čerstvému vicemistrovi jezdí před bouřlivou kulisou doma v Mostě a na německém Nürburgringu. "I v tahači je slyšet hluk z tribun," říká.

Před Adamem Lackem se na příští rok otevírá nová výzva – boj o titul mistra Evropy. "Budeme na tom pracovat. Musíme trochu zrychlit auto, musím zapracovat i na sobě. A uvidíme, jak při nás bude stát štěstí," dodal.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články