Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Můj čas teprve přijde, věří po čtvrtém Dakaru Vrátný

Praha - Tomáš Vrátný před startem Rallye Dakar věřil, že se dokáže prosadit do elitní desítky mezi kamiony, což se mu nakonec nepodařilo. I se čtrnáctým místem, což je jeho nové maximum, však byl po návratu spokojený. Radost měl však hlavně z toho, že všechny vozy jeho týmu dojely do cíle. "To, že dojela všechna auta, je to nejpozitivnější. Z osobního hlediska je důležité, že jsme dojeli všichni ve zdraví, i když jsme trošku pochroumali naši tatřičku. Není to ale nic zásadního," řekl Vrátný.

Tomáš Vrátný
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

"Před Dakarem jsme se netajili tím, že chceme do desítky, což se nám nepovedlo. Lehké zklamání to je, ale čtrnácté místo je fantastické s tím, co jsme si na Dakaru prožili. Je to velké povzbuzení pro další práci, protože do desítky chceme," podotkl devětatřicetiletý jezdec, který absolvoval čtvrtý Dakar. I díky tomu se tak stále považuje za začínajícího pilota a nemá přehnané ambice.

Momentálně se navíc hodně věnuje řízení týmu, pod jehož hlavičkou startovali ještě Kazach Artur Ardavičus a Robert Szustkowski z Polska. Součástí aliance navíc byli i dva Nizozemci Martin van den Brink a Pascal de Baar, kteří jeli s renaultem. "Já osobně ambice na první pětku nemám. A hnát se za něčím nesmyslně by mohlo znamenat, že způsobím velký problém sobě, posádce, autu. Snažím se postupovat mírnými kroky a mít progres, který mám pod kontrolou," uvedl Vrátný.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrátný: Převažují pozitiva, ale chtěli jsme do desítky

Těší ho, že se tým neustále zlepšuje a z pohledu zázemí i podmínek patří k nejlepším ve startovním poli. "Myslím, že kdo si na nás vsadí, udělá dobře. Věřím, že můj čas přijde. Mám čtyři dojeté Dakary, ale pořád jsem zobák. Zatím se snažím jako houba vše nasávat a sním o tom, že budu jednou lepší," přál si rodák z Ostravy

Jedničkou týmu je Ardavičus, kterému se ale letošní Dakar nevydařil a skončil až dvaadvacátý. Třetí muž z roku 2012 v barvách továrního týmu Kamaz měl letos hned na začátku havárii a poté jej zbrzdily i technické problémy. "Artur je o parník lepší jezdec než já. Je rychlejší a zkušenější. Je to osobnost, což se projevilo i letos. Když bylo jasné, že nedosáhne sportovního výsledku, začal experimentovat s nastaveními a sbíral různorodá data, která budeme moct použít v budoucnosti," ocenil Vrátný přístup Ardavičuse.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články