Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velká cena Thajska se kvůli koronaviru nepojede, v Kataru nebude kategorie MotoGP

První podnik sezony Mistrovství světa silničních motocyklů bude bez kategorie MotoGP. Katarské Dauhá začalo uplatňovat preventivní opatření, jež nařizuje lidem, kteří přilétli z Itálie a dalších destinací zamořených koronavirem, dvoutýdenní karanténu. Nedotklo se ale jezdců kategorií Moto2 a Moto3, kteří už testují okruh v Losailu. Nepojede se ani Velká cena Thajska.

Andrea Dovizioso na ducati
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/via www.imago-images.de autor: Vincent Guignet

Závodníci nejsilnější kubatury se po úvodních zkouškách vrátili z Kataru domů. Itálie má na startovním počtu široké zastoupení, a tak by mnoho závodníků opatření neuniklo. Jediným Čechem v novém ročníku bude Filip Salač v Moto3.

"Itálie hraje zcela očividně v šampionátu i ve třídě MotoGP zásadní roli, a proto bylo přijato rozhodnutí zrušit závod nejvyšší třídy," uvedli představitelé MotoGP v oficiálním prohlášení. Jezdci MotoGP už sice o minulém víkendu v Losailu testovali, v pondělí ale včetně mechaniků a dalších členů týmů odletěli domů.

V Kataru se na vstup do sezony připravuje i Filip Salač. V sobotu se při testech blýskl nejlepším časem a dělené vedení uhájil i po dnešních jízdách.

Osmnáctiletý český závodník, jenž si loni odbyl v Moto3 premiéru, přešel před letošním ročníkem do týmu Snipers a z motocyklu KTM přesedlal na hondu. Ve světovém šampionátu bude jediným českým zástupcem, neboť Karel Abraham i Jakub Kornfeil ukončili kariéru.

Thajský ministr zdravotnictví Anutin Čarnvirakul oznámil, že vzhledem k epidemii koronaviru musí být Velká cena v Buriramu odložena. "Neříkám, že je zrušena úplně, ale to, že ji posouváme na dobu, až to bude možné," uvedl.

Motocyklová Velká cena Thajska je další z řady zrušených významných sportovní akcí. Například do Thajska nepojedou ani golfistky hrát elitní turnaj LPGA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články