Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Tresty z tréninků poslaly Salače s Kornfeilem v Thajsku do předposlední řady

Čtrnáctý, respektive patnáctý. Tak skončili Filip Salač a Jakub Kornfeil v kvalifikaci Velké ceny Thajska silničních motocyklů. Jenže oba v neděli odstartují do závodu Moto3 z mnohem horších pozic. Kvůli trestům z pátečních tréninků se čeští jezdci na startu postaví až do předposlední řady.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kornfeila rozhodčí potrestali za bezohlednost v prvním tréninku, Salač zase doplatil na pomalou jízdu ve třech nebo více sektorech trati. Po penalizacích to pro Kornfeila znamenalo 25. a pro Salače 27. místo na startovním roštu. Nejrychlejší byl na okruhu v Buriramu Ital Celestino Vietti.

Karel Abraham v MotoGP vyjede z 20. místa, tedy rovněž z předposlední řady. Kvalifikaci královské třídy vyhrál Francouz Fabio Quartararo, ale fanoušky mnohem více zajímal výkon Marca Márqueze, který měl v pátečním tréninku těžký pád. Šestadvacetiletý španělský jezdec skončil navzdory bolestivě naraženým zádům, kyčli a nohám třetí a zajistil si první řadu.

Márquez může v Buriramu získat šestý titul v MotoGP. Do Thajska přijel s náskokem 98 bodů v pořadí MS před Italem Andreou Doviziosem. K tomu, aby mohl slavit už v neděli, potřebuje získat o dva body více než jeho rival z Ducati. Dovizioso byl v kvalifikaci sedmý.

Kvalifikace na Velkou cenu Thajska:

Moto3: 1. Vietti (It./KTM) 1:42,599, 2. Ramírez (Šp./Honda) -0,118, 3. Arenas (Šp./KTM) -0,152, ...14. Salač -0,847, 15. Kornfeil (oba ČR/KTM) -0,890.

Moto2: 1. Á. Márquez (Šp./Kalex) 1:35,297, 2. Nagašima (Jap./Kalex) -0,095, 3. Martín (Šp./KTM) -0,151. 

MotoGP: 1. Quartararo (Fr./Yamaha) 1:29,719, 2. M. Viňales (Šp./Yamaha) -0,106, 3. M. Márquez (Šp./Honda) -0,212, ...20. Abraham (ČR/Ducati) - nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články