Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Start-cíl, Márquez potvrdil v Brně svou dominanci. Abraham bral devatenácté místo

Jestliže chtěl někdo z konkurentů na startu druhé poloviny sezony ztížit Marcu Márquezovi cestu za titulem mistra světa, naopak Španěl se ještě posílil. Zvítězil na motocyklové Grand Prix v Brně o 2,4 vteřiny před druhým Italem Andreou Doviziosem. Třetí byl Australan Jack Miller. Karel Abraham skončil na 19. místě a za sebou nechal pouze Sylvaina Guintoliho.

Marc Márquez s trofejí pro vítěze Grand Prix v Brně
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Závod MotoGP kvůli mokré trati Masarykova okruhu po dešti odstartoval se čtyřicetiminutovým zpožděním a byl zkrácen o jedno kolo na 20 okruhů. Suverénní vítěz kvalifikace Márquez na hondě nedal soupeřům šanci a nikým neohrožován si dojel pro šesté vítězství v sezoně a celkově jubilejní padesáté.

Lídr šampionátu vede seriál před Doviziosem už o 63 bodů. Třetí byl Australan Jack Miller. Abraham letošní sbírku tří bodů na důvěrně známé trati nerozšířil a se ztrátou 44 sekund dojel předposlední. "Body nebyly zase tak daleko, ale nedosáhli jsme na ně. Měli jsme jisté technické problémy, které teď řešíme, ale nemůžu o tom teď moc mluvit," řekl Abraham po závodě.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil byl v Brně devátý, Salač a Abraham nebodovali

Šestadvacetiletý Márquez vyhrál v Brně v MotoGP potřetí a na padesát triumfů v nejsilnější kategorii dosáhl jako čtvrtý jezdec historie. Ještě letos může fenomén posledních let dohnat Micka Doohana (54), v dalších sezonách bude útočit na Giacoma Agostiniho (68) a stále aktivního Valentina Rossiho (89), jenž dnes dojel šestý.

Oslavy Márqueze z třetího triumfu v Brně v kariéře:

Výsledky kategorie MotoGP na Velké ceně ČR silničních motocyklů

1. M. Márquez (Šp./Honda) 39:24,430, 2. Dovizioso (It./Ducati) -2,452, 3. Miller (Austr./Ducati) -3,497, 4. Rins (Šp./Suzuki) -4,858, 5. Crutchlow (Brit./Honda) -6,007, 6. Rossi (It./Yamaha) -9,083, ...19. Abraham (ČR/Ducati) -44,296.

Průběžné pořadí MS (po 10 z 19 závodů): 1. M. Márquez 210, 2. Dovizioso 147, 3. Petrucci (It./Ducati) 129, 4. Rins 114, 5. M. Viňales (Šp./Yamaha) 91, 6. Rossi 90, ...24. Abraham 3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články