Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šampionát silničních motorek se chystá restartovat sezonu

Čtyři španělské okruhy mají pomoci spasit sezonu mistrovství světa silničních motocyklů. V nouzovém kalendáři šampionátu MotoGP by se tam mělo odjet sedm závodů. Podle serveru speedweek.com se při tvorbě nové termínové listiny počítá vedle už dříve avizovaných dvou závodů v Jerezu (19. a 26. července) také se dvěma Velkými cenami v Aragónu a ve Valencii, jednou se má jet v Barceloně.

Filip Salač
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Z evropských tratí se zatím podle všeho dál počítá také s GP České republiky, která by se měla jet 9. srpna v Brně, se dvěma závody v rakouském Spielbergu (16. a 23. srpna) a italským Misanem, kde se má jet také dvakrát v září. Na závěr roku by se měli závodníci přesunout do Japonska, Thajska a Malajsie.

Promotérská společnost Dorna má upravený "jízdní řád" sezony zveřejnit na začátku června, do té doby musí její krizový štáb přizpůsobit podmínky nařízením vlád a zdravotnických autorit v jednotlivých zemích. Předpokládá se konání závodů bez přítomnosti diváků s maximální účastí 1100 až 1300 osob, kompletní závodní týmy čeká zároveň rozsáhlé testování.

Seriál MS byl kvůli pandemii koronaviru pozastaven hned v začátku. Závodníci, mezi nimiž je ve třídě Moto3 i Filip Salač, odjeli jen závod v Kataru, který ale nejeli piloti nejsilnější kategorie MotoGP. Od té doby bylo odloženo jedenáct závodů, bez náhrady byly zatím zrušeny Velké ceny Německa, Nizozemska a Finska.

Je nám líto, video expirovalo.
Masarykův okruh opět ožil, osud Velké ceny je zatím ale nejasný
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články