Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Salač si v kvalifikaci v Le Mans zajel životní maximum

Filip Salač obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu Francie 20. místo, což je jeho nejlepší výsledek v kariéře. V první části ho dělila jen dvě místa od premiérového postupu do druhého dílu kvalifikace. Jeho zkušenější týmový kolega Jakub Kornfeil zajel v Le Mans 22. čas, což je pro něj naopak nejhorší výsledek v sezoně. Karel Abraham obsadil v elitní MotoGP 17. příčku.

Filip Salač
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Po penalizacích několika soupeřů si ale oba Češi na startovním roštu polepší. Salač do nedělního závodu vyrazí z životní 18. příčky v šesté řadě, Kornfeil bude stát za ním na 21. místě.

Pole position si ve Francii zajistil britský jezdec John McPhee. I pátý závod sezony měl v kategorii Moto3 jiného vítěze kvalifikace, McPhee si navíc jako první v historii vyjel první místo na roštu, i když musel po trénincích bojovat v první části kvalifikace. Z ní postoupil jako nejrychlejší a přemožitele pak nenašel ani v druhé části.

V MotoGP se v náročných podmínkách prosadil na první místo navzdory dvěma pádům na vlhké trati Marc Márquez. V první řadě lídra šampionátu doplní Danilo Petrucci a Jack Miller, jeho nejbližší rival v průběžném pořadí Álex Rins odstartuje až za Abrahamem z 19. místa.

Kvalifikace na Velkou cenu Francie:

Moto3: 1. McPhee (Brit./Honda) 1:42,277, 2. Arbolino (It./Honda) -0,190, 3. Ogura (Jap./Honda) -0,238, ...20. Salač, 22. Kornfeil (oba ČR/KTM) oba nepostoupili do druhé části kvalifikace.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:40,952, 2. Petrucci (It./Ducati) -0,360, 3. Miller (Austr./Ducati) -0,414, ...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Moto2: 1. Navaro (Šp./Speed Up) 1:49,055, 2. Lüthi (Švýc./Kalex) -0,078, 3. Á. Márquez (Šp./Kalex) -0,530.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články