Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Velká pardubická 2024

Salač opět bodoval, ve Velké ceně Emilie-Romagny byl desátý

Filip Salač dojel ve Velké ceně Emilie-Romagny v Moto2 desátý a počtvrté za sebou v seriálu bodoval. Po startu z dvanáctého místa v závěru útočil a po úspěšném manévru v posledním kole si vyrovnal druhý nejlepší výsledek v sezoně. V Misanu vyhrál Ital Celestino Vietti. V královské třídě MotoGP se z vítězství radoval Ital Enea Bastianini. Španěl Jorge Martín si druhým místem upevnil vedení v seriálu před dalším Italem Francescem Bagnaiou. Dvojnásobný šampion v elitní kategorii po pádu ze třetího místa nedojel a nyní ztrácí 24 bodů.

Velká cena Emilie-Romagny silničních motocyklů
zdroj: Reuters autor: Jennifer Lorenzini

Jediný český účastník mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu Marca Simoncelliho navázal na sedmé místo z minulého týdne, kdy se v Misanu jela Velká cena San Marina. Desátý byl i v srpnové Grand Prix Rakouska. V průběžném pořadí seriálu se posunul o jedno místo na 16. příčku.

"Startovací pozice nebyla úplně nejlepší. Startovat na vnitřku tady v Misanu za mě není rychlejší a nemohl jsem se v úvodním kole dostat na venkovní stopu, takže jsem ztratil nějaké pozice," řekl Salač v rozhovoru pro Nova Sport.

"První kola opět jsem jel trošku ne opatrně, ale volněji, abych pořádně ohřál pneumatiky a měl je lepší ke konci závodu," dodal a postěžoval si na problémy s podřazováním.

Vietti v posledním kole využil zaváhání vedoucího krajana Tonyho Arbolina, který v zatáčce vyjel z trati a pustil před sebe dvojici soupeřů, s nimiž se do té doby přetahoval o pozice na stupních vítězů. Vietti pak v závěru za sebou udržel Španěla Aróna Caneta. Lídr šampionátu Ai Ogura dojel čtvrtý.

Bastianini zajistil jubilejní 100. vítězství pro Ducati tvrdým manévrem v posledním kole, po němž Martín vyjel mimo trať a naštvaně gestikuloval. Třetí skončil vítěz posledních dvou závodů Marc Márquez, jenž zkompletoval stupně vítězů pro Ducati. Italská značka si díky tomu zajistila šest závodů před koncem sezony vítězství v Poháru konstruktérů.

Zdroj
ČTK, Nova Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články