Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Archiv D: Jak přišlo ragby do Čech

Salač byl v kvalifikaci Moto2 na Vekou cenu San Marina jedenáctý

Filip Salač obsadil jedenácté místo v kvalifikaci na nedělní motocyklovou Velkou cenu San Marina a do závodu třídy Moto2 odstartuje ze čtvrté řady. Český jezdec při druhém nejlepším výsledku v sezoně zaostal o 612 tisícin sekundy za kolegou z týmu Elf Marc VDS Tonym Arbolinem z Itálie. Letos měl Salač lepší výchozí pozici jen v květnu v Le Mans. Ital Arbolino ve své čtvrté sezoně v Moto2 vybojoval premiérovou pole position.

Filip Salač
zdroj: Facebook/Autoklub České republiky

Kvalifikaci MotoGP vyhrál v rekordu kola 1:30,304 Francesco Bagnaia a první místo na startu si zajistil podruhé v sezoně. Čelní řadu na roštu kompletně obsadili italští jezdci. Úřadujícího mistra světa v ní doplnili Franco Morbidelli a Marco Bezzecchi.

Lídr mistrovství světa Jorge Martín ze Španělska skončil čtvrtý, suverén předchozího závodního víkendu Marc Márquez byl po pádu až devátý. V Misanu nebude na startu exmistr světa Joan Mir. Šampion z roku 2020 už kvůli žaludečním problémům chyběl v pátečním programu, a protože se jeho stav nezlepšil, španělský jezdec další účast vzdal.

V Misanu se dnes také rozhodlo o novém mistru světa v kategorii elektrických strojů MotoE. Ještě před nedělním závěrečným závodem sezony se jím stal Španěl Héctor Garzó.

Velká cena San Marina, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Misanu (Itálie) – kvalifikace:

Moto3: 1. Alonso (Kol./CFMoto) 1:40,505, 2. Lunetta (It./Honda) -0,417, 3. Ortolá (Šp./KTM) -0,435.

Moto2: 1. Arbolino (It./Kalex) 1:35,229, 2. Vietti (It./Kalex) -0,011, 3. Ogura (Jap./Boscoscuro) -0,190, ...11. Salač (ČR/Kalex) -0,612.

MotoGP: 1. Bagnaia 1:30,304, 2. Morbidelli -0,285, 3. Bezzecchi (všichni It./Ducati) -0,305.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články