Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rossi nepojede Grand Prix Aragonie, má koronavirus

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A koronavirus je na tom podobně. O tom se přesvědčil i devítinásobný mistr světa v závodech silničních motocyklů Ital Valentino Rossi, jenž měl pozitivní test na covid-19 a víkendová Velká cena Aragonie se pojede bez něho.

Valentino Rossi
zdroj: ČT sport autor: David Soeldner

Jednačtyřicetiletý jezdec továrního týmu Yamaha se vrátil ze Španělska domů do Itálie, kde se bude zotavovat. Otazník visí i nad jeho účastí v dalším závodu na okruhu v Alcaňizu, kterým bude v příštím týdnu Grand Prix Teruelu.

"Bohužel, ráno jsem se probudil a nebylo mi dobře. Měl jsem trochu zvýšenou teplotu a všechno mě bolelo. První PCR test byl negativní, ale po druhém mi odpoledne přišel pozitivní výsledek," napsal Rossi na Twitteru.

"Mrzí mě, že přijdu o závod v Aragonu. Rád bych byl optimistou, ale počítám, že tam nebudu moct jet ani další závod. Štve mě to, protože jsem se maximálně snažil dodržovat opatření. Ještě v úterý jsem měl test negativní, po návratu z Le Mans jsem se izoloval. Už s tím nic neudělám, snad mi bude brzo lépe," uvedl sedminásobný šampion královské třídy.

Rossi nedokončil poslední tři závody MotoGP a v průběžném pořadí seriálu je třináctý. Po závodech v Aragonu se pojedou do konce sezony ještě tři Velké ceny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články