Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Rok zlomu. Letošní sezona rozhodne, co se bude se mnou dít dál, přiznává Salač

Vstup do sezony z jeho strany přinesl záblesky lepších zítřků. Zejména v Dauhá, kdy dokázal bojovat o úplnou špičku. Jenže pád a ne dobře jedoucí stroj na rovince pro motocyklistu Filipa Salače znamenají, že po třech podnicích mistrovství světa v kategorii Moto3 má na kontě jen dvě třináctá místa. Český jezdec proto věří, že o víkendu v Jerezu dokáže předvést lepší výkon. Je to potřeba, jelikož sám cítí, že letošní ročník pro něj bude zlomový.

"Mám za sebou tři závody, první dva se docela podařily. V Portimau jsem dovezl body a byl třináctý, ale byly to body kvůli tomu, že ostatní přede mnou popadali a nebyl jsem spokojený. Chyběly mi kilometry, které měli ostatní napřed, kdy mohli závodit a já ležel v nemocnici," připomněl Salač, že v závěru minulé sezony závod v Portugalsku ze zdravotních důvodů vynechal.

"To byl jeden z hlavních problémů. V závodě jsem měl potíže s předjížděním a neměl jsem tak dobrou stopu, protože Portimao je těžká trať a stop je tam víc. Věřím, že další závody budou lepší," řekl.

Pilot italského týmu Snipers letos v MS zatím získal šest bodů a v průběžném pořadí je šestnáctý. O lepší pozici jej připravil pád ve Velké ceně Dauhá, v níž se dlouho držel v čele. Pád šest kol před cílem ale zhatil jeho šance na životní výsledek.

"Je to jiný start sezony než vloni, kdy se kvůli covidu moc nevědělo, jestli se bude pokračovat. Letos by sezona mohla být konstantní a závody půjdou po sobě tak, jak jsou v kalendáři," věří Salač. Již před startem šampionátu přiznal, že letos si uvědomuje, že už se od něj čekají výraznější výsledky.

"Cíle jsou stejné jako loni, chtěl bych se podívat na bednu. Uvidíme, jak to půjde. Každopádně jsem tady třetí rok a už bych se měl ukázat. Myslím si, že letošní sezona bude rozhodující s ohledem na to, co se se mnou bude dít dál," dodal Salač, jehož maximem v MS je páté místo ve Valencii v roce 2019.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články