Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Pešek pádu nelituje, Abraham bude léčit rameno

Brno – Českým jezdcům v královské kategorii MotoGP domácí Grand Prix silničních motocyklů příliš nevyšla. Karel Abraham, který nastoupil po utišujících injekcích s bolestivým poraněním ramene, dojel devatenáctý. Ještě hůře dopadl Lukáš Pešek, ten hned ve třetím kole upadl přes přední kolo a závod nedokončil.

Lukáš Pešek (vlevo) a Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Abraham měl daleko k jásotu, devatenácté místo ale příliš neřešil. Byl hlavně rád, že závod dokončil. Brněnský jezdec měl totiž v průběhu celého víkendu problémy s poraněným ramenem, které jeho výkony značně omezovalo. "Bylo to hodně těžké. Ráno jsem na warm up vyrazil bez anestetik a odpoledne jsem si nechal rameno opíchat. Opět to byla sedmicentimetrová jehla do ramene," řekl Abraham.

Bezprostředně po lékařském zákroku i na startu přitom myslel, že to bude dobré. "Vypadalo to, že to pomohlo. Když jsem sedal na motorku, tak to nebolelo. Ve Schwantzově zatáčce to ale nevychytal Bauer, začal brzdit pozdě a narazil mi fest do zadního kola. Divil jsem se, že neleží on ani já, byla to fakt velká rána. Jak jsem vyskočil z motorky, tak jsem si pohnul ramenem a začalo to bolet," popsal kolizi z prvního kola, která z jeho pohledu udala ráz závodu. Abraham nebyl schopen dojet Michaela Lavertyho před sebou a kvůli bolesti musel i postupně zpomalovat.

"Bolelo to více a více. Kolem poloviny závodu jsem byl přesvědčený, že zajedu do boxu a vykašlu se na to. Pak jsem si řekl, že zatnu zuby a pokusím se závod alespoň dokroužit. Je to Brno, bylo tady hodně fanoušků a já nerad vzdávám závody," vysvětlil. To se mu nakonec podařilo a uviděl vytouženou šachovnicovou vlajku. "To byl cíl dne. Byl to těžký víkend a kvůli zranění jsem na nějaké výsledky nemohl koukat. Samozřejmě, že bych chtěl být více vepředu, kam doufám i patřím, ale bohužel to nešlo. I když to bylo 19. místo, tak jsem rád, že jsem dojel," přiznal Abraham.

Mistrovství světa pokračuje již za týden v britském Silverstonu, tam ale bude Abraham zřejmě chybět. "Není to stoprocentní, ale vážně o tom uvažujeme. Pak je zase jen týden volno a já se potřebuju doléčit. Přemýšlím nad tím i proto, že během tohoto víkendu se bolest a ovládání ramena dost zhoršila," uvedl Abraham.

Lukáš Pešek
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Lukáš Pešek přes brzký konec v závodu naštvaný nebyl, chtěl se pokusit s ostatními závodit, a ne jen kroužit na konci startovního pole jako v některých závodech v letošní sezoně. "Asi to mohlo být delší, kdybych zpomalil o vteřinu, ale to jsem nechtěl. Chtěl jsem závodit," řekl Pešek, který po 20. místě v kvalifikaci startoval ze sedmé řady. "V první zatáčce jsem ale ztratil hodně pozic, pak jsem šel trošku dopředu, ale přes Lavertyho jsem se nemohl dostat, zavíral to tam. Tlačil jsem na něj, tlačil, až jsem dotlačil," pokrčil rameny.

Na domácím Masarykově okruhu sice přišel brzký pád, z toho ale Pešek tragédii nedělal. "Neříkal bych, že mě to štve. Myslím si, že kdo to viděl, tak ocení, že jsem závodil. Užil jsem si to možná víc než závody, kde jsem dojel úplně poslední. Měl jsem pocit, že tu nejsem do počtu. Trénink od tréninku se to zlepšovalo, ani dnešní ranní warm-up nebyl špatný. Nechal jsem se namotivovat," přiznal.

Pešek nyní doufá, že na brněnské výkony dokáže navázat již za týden v britském Silverstonu. "Připadal jsem si, že závodím, a ne že tam jen kroužím do počtu. Pokud s tímhle pocitem začnu v pátek v Anglii, nemuselo by to být špatné," dodal jezdec, který se nyní vydá na pár dní odpočinout na chatu a poté vyrazí na ostrovy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články