Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Marc Márquez v Sepangu upadl, Čechům se nevedlo. Kvalifikaci poznamenalo smrtelné zranění

Nejhorší kvalifikaci za poslední čtyři roky absolvoval v Sepangu šestinásobný mistr světa Marc Márquez. Kvůli pádu tak Španěl odstartuje do nedělní Velké ceny Malajsie až ze čtvrté řady. Karel Abraham bude na roštu kategorie MotoGP v šesté řadě, oba Češi v Moto3 Filip Salač i Jakub Kornfeil stejně jako Abraham v předposlední. Kvalifikační program vedle toho poznamenala smrtelná nehoda v jednom z doprovodných závodů.

Sport
zdroj: ČT4

Suverén posledních let Marc Márquez slavil šestý titul již před měsícem v Thajsku. Na zemi skončil během souboje o pole position s Francouzem Fabiem Quartararem, jenž si ji zajistil v novém traťovém rekordu 1:58,303 minuty. V první řadě ho doplní další jezdci na Yamaze Maverick Viňales a Franco Morbidelli.

Márquez skončil až jedenáctý, po pádu nicméně odešel z trati po svých. Hvězdný Španěl zaznamenal nejhorší kvalifikační výsledek od Velké ceny Itálie v Mugellu v květnu 2015.

"Jsem ok, i když mě bolí celé tělo. Pneumatiky byly v pohodě, asi jsem byl moc agresivní při změně směru. Každopádně mě více mrzí jedenácté místo než pád," řekl Márquez. "V této sezoně jsme měli 17 téměř dokonalých kvalifikací, uvidíme, co s tím zítra půjde udělat," dodal.

Jeho mladší bratr Álex vyrazí do boje o titul v Moto2 z pole position, dva závody před koncem šampionátu vede o 28 bodů.

Stejně jako Abraham nepostoupili do druhé části kvalifikace ani Salač a Kornfeil a oba budou v neděli stát v deváté, předposlední řadě Moto3. Salač bojoval s poškozenou brzdou z incidentu s Romanem Fenatim z dnešního ranního tréninku.

"Možná, že budou ještě penalizace a dostanu se o nějaká místa dopředu, ale dnešek nebyl můj den a štěstí mi nepřálo," uvedl sedmnáctiletý Salač, jenž letos v první celé sezoně v MS bodoval pětkrát.

Program poznamenal smrtelný pád v doprovodném závodu

V soutěži nadějí Idemitsu Asia Talent Cup měl na okruhu v Sepangu vážný pád dvacetiletý indonéský jezdec Afridza Munandar a zraněním po převozu do nemocnice v Kuala Lumpur podlehl. Zprávu oznámili pořadatelé.

K nehodě došlo hned v prvním ze třinácti plánovaných kol a program byl poté přerušen. Munandar patřil mezi velké talenty a po dvou vítězstvích a dalších čtyřech umístěních na stupních vítězů v této sezoně bojoval o titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články