Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Lídr MotoGP Mir si zkomplikoval cestu za titulem, ve Valencii odstartuje až ze čtvrté řady

Ve Valencii by už mohl slavit, ale vítěznou cestu si zrovna dočista nevyklestil. Španěl Joan Mir si v neděli může zajistit titul mistra světa královské třídy MotoGP, do Velké ceny Valencie však odstartuje až ze čtvrté řady. Třiadvacetiletý jezdec Suzuki obsadil v kvalifikaci 12. místo se ztrátou bezmála osmi desetin sekundy na vítězného Franca Morbidelliho z Itálie.

Joan Mir
zdroj: ČTK/EFE

Mir má po valencijském vítězství ve Velké ceně Evropy z minulého týdne v čele průběžného pořadí MS náskok 37 bodů. Ve dvou závěrečných Grand Prix jich mohou jezdci získat maximálně 50, šampionát příští neděli zakončí závod v Portugalsku.

Mir tak má velkou šanci, že ukončí čtyřleté panování krajana Marca Márqueze, jenž se hned v úvodu sezony zranil a nezávodí.

V závodu Moto3 bude ve Valencii chybět jediný český zástupce v seriálu MS Filip Salač, který si v pátečním tréninku při pádu poranil hrudník.

Nejlepší čas v kvalifikaci zajel Jihoafričan Darryn Binder, lídr šampionátu Albert Arenas odstartuje z druhé řady. Jeho největší konkurent v boji o titul Ai Ogura na něj ztratil jedinou tisícinu sekundy.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Valencie silničních motocyklů

Moto3: 1. D. Binder (JAR/KTM) 1:38,286, 2. Toba (Jap./KTM) -0,043, 3. Fernández (Šp./KTM) -0,161.

Moto2: 1. Manzi (It./MV Augusta) 1:34,418, 2. Garzo (Šp./Kalex) -0,013, 3. Bezzecchi (It./Kalex) -0,076.

MotoGP: 1. Morbidelli (It./Yamaha) 1:30,191, 2. Miller (Austr./Ducati) -0,096, 3. Nakagami (Jap./Honda) -0,222.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články