Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Kornfeil v San Marinu zajel skvěle a těsně mu unikla první řada

Misano (San Marino) - Jakub Kornfeil obsadil v kvalifikaci na Velkou cenu San Marina čtvrté místo a v neděli se tak na startu třídy Moto3 postaví do druhé řady. Od té první ho dělilo 28 tisícin sekundy, o které byl rychlejší Ital Nicolo Bulega. Zvítězil vedoucí muž šampionátu Brad Binder z Jihoafrické republiky. Čtvrtý v kvalifikaci byl letos Kornfeil i ve Velké ceně Ameriky. V dubnovém závodu v Austinu pak dojel jedenáctý.

Kornfeil si v Misanu pochvaluje, jak se týmu už od prvního tréninku daří. "První řada někdy přináší velký stres z velkých očekávání, takže čtvrté místo je dobrým stavebním kamenem pro závod," uvedl český jezdec.

"Během kvalifikace jsem se cítil naprosto v pohodě, máme potřebnou rychlost a co je důležité, ještě nejsme na úplné hraně. Teď musíme hlavně zůstat nohama na zemi a pořádně se koncentrovat na zítřejší závod. Ten končí až šachovnicí, takže do té doby makáme naplno," dodal.

Kvalifikace na Velkou cenu San Marina, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Misanu

Moto3: 1. B. Binder (JAR/KTM) 1:42,398, 2. Bastianini (It./Honda) -0,150, 3. Bulega (It./KTM) -0,233, 4. Kornfeil (ČR/Honda) -0,261.

MotoGP: 1. Lorenzo (Šp./Yamaha) 1:31,868, 2. Rossi (It./Yamaha) -0,348, 3. M. Viňales (Šp./Suzuki) -0,513.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články