Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kornfeil s Hanikou věří, že jim déšť při závodě v Brně může pomoci

Brno – Motocyklisté Jakub Kornfeil i Karel Hanika mají za sebou vcelku vydařenou kvalifikaci na Velkou cenu České republiky ve třídě Moto3, přesto se stejně jako ostatní jezdci připravují na zcela odlišné podmínky při nedělním hlavním závodě. Podle předpovědi počasí by totiž při bojích o body na Masarykově okruhu mělo pršet, zatímco doposud na jihu Moravy bylo sucho a převážně slunečno. Oba Češi ale věří, že mokrá trať by jim mohla pomoct k výraznějšímu úspěchu.

Jakub Kornfeil
zdroj: ČTK/Pavlíček Luboš

"Podle všech předpovědí, které máme, by měl být na sto procent déšť. Takže je to docela jednoznačné," řekl Kornfeil po kvalifikaci, ve které obsadil desáté místo, a do závodu tak odstartuje ze čtvrté řady. "V Brně trať na mokru drží, tak doufám, že mě podrží i v závodě," přál si. Změny počasí se nebojí i proto, že by pršet mělo už ráno na předzávodním tréninku. Mechanici by tak měli mít čas správně naladit motocykly.

"Takže bychom si tam měli vyzkoušet spoustu věcí, které pak použijeme v závodě. Na zítřek se hodně těším," uvedl Kornfeil, jemuž v průběžném pořadí MS patří desátá pozice. Nejdůležitější informace z dosavadních tréninků i z kvalifikace však podle Kornfeila je, že dokáže bojovat s nejlepšími.

"Jsme tady konkurenceschopní. Kdybychom ztráceli vteřinu a půl, tak by to byla katastrofa. Ale vzhledem k tomu, že dokážu s těmi nejrychlejšími kluky jet, tak šance na dobrý výsledek je v neděli docela vysoká," řekl Kornfeil. I Hanika by déšť uvítal, i když si uvědomuje, že se může stát, že to nakonec jeho výhoda nebude. "Mám rád déšť, ale je to jak kdy. Někdy to na mokru sedne a jindy ne. Je to hodně o technice jízdy. Jsou tu jezdci, kteří budou vpředu jako Pawi, Kuba Kornfeil. Musím se s těmi podmínkami poprat, bude to stejné pro všechny," řekl Hanika, který byl v kvalifikaci třináctý.

Jezdec startující na divokou kartu přiznal, že svému krajanovi na mokru hodně věří. "Loni v Anglii zajel pódium na vodě. On je nejzkušenější z kluků. Hodně jich popadá, snad nebudu mezi nimi. Budu se snažit to odjet jako on, protože jezdí hlavou. A z toho pak přichází výsledky," podotkl Hanika. Kornfeila by se mohl držet i proto, že startuje přímo za ním. "Nejsem od něj daleko, tak se ho zkusím držet. Uvidíme ale, jak nám to všem sedne v neděli přímo na trati. Hlavně musím začít opatrně a první kola odjet," řekl Hanika, jenž má v Brně i jednu speciální motivaci uspět.

V polovině sezony totiž dostal vyhazov z týmu Platinum Bay Real Estate, který má teď na Masarykově okruhu garáž kousek od jeho nového týmu. "Každý vidí, že jsem se s tou motorkou od nich nedostal do top 20, teď jsem v patnáctce. Víc si to užívám, usmívám se a asi by se měli víc zamyslet oni. U nás je všechno dobré," podotkl Hanika.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články