Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kornfeil po životním závodě: Jel jsem hlavou a neblbnul jsem

Sepang/Praha - Jakub Kornfeil se potřetí v kariéře postavil v závodě mistrovství světa na stupně vítězů a druhým místem vyrovnal své dosavadní maximum. K životnímu výsledku mu pomohl zejména fakt, že se celou dobu snažil jet s rozvahou a zbytečně nechybovat. 

Jakub Kornfeil na trati v Sepangu
zdroj: ČTK/PR/Gold & Goose Photography

"Byl to hrozně uklouzaný závod a udržet se na motorce bylo opravdu hodně složité. Dost se padalo, ale já jsem naštěstí moc pádů neviděl. Do druhého kola jsem najížděl jako osmý a pády byly za mnou," řekl Kornfeil. Pád již jistého mistra světa Brada Bindera z Jihoafrické republiky ale zahlédl.

"Docela mě to znepokojilo a říkal jsem si, že asi něco na trati musí být. A taky bylo. V dalším kole jsem si všiml, že je tam olej, a při každém průjezdu jsem se snažil jet hlavou a netlačit tam na pilu," uvedl třiadvacetiletý motocyklista a pochvaloval si, že dokázal zajíždět konstantní rychlá kola. "To bylo klíčové, abych se udržel na druhé pozici," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil zajel životní výsledek v Malajsii

Kornfeil patří mezi nejzkušenější jezdce ve třídě Moto3 a v Sepangu to zúročil. "Celé to bylo jen o tom, aby člověk neblbnul. Trať byla také hodně těžká, klouzalo to mnohem více než v sobotu," uvedl Kornfeil, který jezdí za malajský tým Drive M7 SIC Racing a trať v Sepangu tak z testování dobře zná. "Myslím si, že mi to pomohlo. Testovali jsme tady hodně a mám tady najeto více než ostatní," přiznal.

Žádné oslavy se však v Malajsii nekonaly. Krátce po závodě odjel na letiště a vrací se zpět do Evropy. "Doma si to užiju s rodinou a nejbližšími," řekl Kornfeil, který se díky nejlepšímu výsledku v sezoně posunul zpět do desítky průběžného pořadí.

Sport
zdroj: ČT4

"To je super. V šampionátu jsem si polepšil o tři pozice a hrozně mi to pomohlo. Celou sezonu jsem na to čekal, protože všichni jezdci, kteří jsou přede mnou, už mají pódia. Já jsem byl jediný v desítce bez pódia a teď jsem si hodně polepšil," uvedl Kornfeil, jenž je nyní se ziskem 103 bodů osmý.

Ve své sedmé kompletní sezoně v MS se tak poprvé dostal přes hranici sta bodů. Umístění v desítce bude hájit za dva týdny ve Valencii, kde šampionát skončí. "Cílem je umístění udržet a bojovat až do konce," dodal Kornfeil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články