Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kornfeil odstartuje na Sachsenringu ze šesté řady, v kvalifikaci byl devatenáctý

Sachsenring (Německo) - Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci na Velkou cenu Německa 19. nejrychlejší čas a do závodu Moto3 vyjede z šesté řady. Pole position si na Sachsenringu zajistil Španěl Aron Canet, který porazil o 245 tisícin sekundy svého krajana a lídra průběžného pořadí šampionátu Joana Mira.

Karel Abraham v MotoGP nepostoupil do druhé části kvalifikace a na startovním roštu se postaví do sedmé řady jako dvacátý. Z první příčky odstartuje na Sachsenringu v osmé sezoně za sebou úřadující šampion královské třídy Marc Márquez ze Španělska.

Kornfeil se dlouho držel na 14. místě, jen těsně za nejlepším kvalifikačním výsledkem sezony z předchozí GP v Assenu, po krátkém přerušení kvůli dešti se ale před něj na mokré trati dostala ještě pětice soupeřů. Do šesté řady ho posléze posunula penalizace Brita Dannyho Kenta. Kornfeil zaostal za vítězem kvalifikace Canetem téměř o sekundu.

"Progres v kvalifikaci byl, myslím, luxusní, jen ta pozice je nic moc," zhodnotil zlepšení v nastavení stroje a umístění Kornfeil. "Chyba se ale stala v koncovce kvalifikace. Na vylepšení času jsem měl jen asi dvě rychlá kola poté, co jsem projel boxem, abych se udržel Caneta. Dlouho jsem za ním ale nejel," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil vyrazí na Sachsenringu ze šesté řady

Kvalifikace na Velkou cenu Německa, závod mistrovství světa silničních motocyklů na Sachsenringu:

Moto3: 1. Canet 1:26,688, 2. Mir (oba Šp./Honda) -0,245, 3. Bulega (It./KTM) -0,293, ...19. Kornfeil (ČR/Peugeot) -0,992.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:27,302, 2. Petrucci (It./Ducati) -0,160, 3. Pedrosa (Šp./Honda) -0,647, ...20. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Moto2: 1. Morbidelli (It./Kalex) 1:32,159, 2. A. Márquez (Šp./Kalex) -0,253, 3. Cortese (Něm./Suter) -0,377.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články