Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kornfeil odstartuje do Velké ceny Francie v Le Mans z druhé řady

Le Mans - Jakub Kornfeil zajel čtvrtý čas v kvalifikaci třídy Moto3 na motocyklovou Velkou cenu Francie, kterou výrazně ovlivnil déšť. V neděli tak dvaadvacetiletý český závodník odstartuje z druhé řady.

Kornfeilovi v Le Mans nahrálo, že svůj rychlý čas zaznamenal hned v úvodu kvalifikace. Brzy se totiž rozpršelo a závodníci, kteří nestačili zajet rychlé kolo, už neměli ve zbytku kvalifikace šanci svůj čas vylepšit. Doplatil na to například lídr šampionátu Danny Kent z Británie, jenž vyrazí do páté Grand Prix sezony až z 30. místa.

"Start z druhé řady je fantastický. Čtvrté místo je parádní, vždyť loni jsem tady startoval až dvacátý. Je to nejlepší kvalifikační výsledek této sezony a mám z něj velkou radost," uvedl Kornfeil. "Dnes to byla spíš otázka strategie. Moc jsme toho na suchu nenajeli. Vyjel jsem, jak to jen nejdříve šlo, což se nakonec ukázalo jako klíčové. Pak začalo pršet a déšť sílil. Hodně jezdců kvůli pádům nezlepšilo své časy, mně se to naštěstí podařilo," dodal.

Ještě horší startovní pozici bude mít Karel Hanika, jenž vyjede z boxů. Český jezdec pyká za nebezpečnou jízdu, které se dopustil po dojetí předchozí Velké ceny Španělska a jež vedla k pádu a zranění soupeře. Dnes Hanika zajel 24. čas. Pole position získal Francouz Fabio Quartararo. Kornfeil, jehož kvalifikačním maximem jsou dvě loňská třetí místa, za ním zaostal 812 tisícin sekundy.

V MotoGP nepostoupil Karel Abraham do druhé části kvalifikace a byl klasifikován jako dvacátý, což znamená sedmou startovní řadu. Nejrychlejší byl mistr světa Marc Márquez ze Španělska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články