Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kornfeil na trénink nenavázal a odstartuje v Motegi z třetí řady, Abraham z šesté

Sedmé místo zapsal v kvalifikaci na Velkou cenu Japonska motocyklista Jakub Kornfeil a na startu sobotního závodu Moto3 bude stát ve třetí řadě. Filip Salač do sobotního programu po pátečním pádu nezasáhl a teprve se rozhodne, zdali v neděli absolvuje Grand Prix. Karel Abraham vystartuje v královské třídě MotoGP z osmnácté pozice.

Kornfeil zajel třetí nejlepší kvalifikaci v sezoně a vyrovnal výkon z Nizozemska, ale nutno připomenout, že na tréninku byl ještě lepší.

Právě na základě pátečních jízd, ve kterých dosáhl čtvrtého nejlepšího času, postoupil přímo do druhé části kvalifikace, protože sobotní trénink se jel na mokré trati a pořadím nezamíchal. V podobných podmínkách se rozhodovalo i o pořadí na startu. Kornfeil zaostal o 863 tisícin za nejrychlejším Niccolem Antonellim z Itálie.

"Jsem velmi příjemně překvapený, jak zatím v Motegi celkově fungujeme. Motorka již od včerejška funguje velmi dobře, a to i přesto, že se na dnešek změnily podmínky a jezdili jsme na mokru," pochvaloval si Kornfeil. "Na nedělní závod se opravdu moc těším a je mi jedno, zda bude sucho, či mokro, protože na obojí jsme připraveni," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil vyrazí v Japonsku ze třetí řady

Salač měl těžký pád v pátečním druhém tréninku a se zlomeným malíčkem na pravé noze a potlučeným tělem ve druhém dnu v Motegi odpočíval. Pokud bude v neděli závodit, odstartuje z uličky v boxech v důsledku trestu za příliš pomalou jízdu v prvním tréninku.

"Pršelo, proto jsem nechtěl zbytečně riskovat. V neděli zkusím jet warm up a uvidí se, jaké to bude na motorce. Den jsem strávil na klinice a absolvoval terapie. Je mi líp, i když mám velké bolesti, hlavně zad a nohou. Jako by mě v pátek přejel vlak," konstatoval Salač.

Abraham byl na osychající trati šestý v první části kvalifikace a do druhé nepostoupil. Do závodu vyrazí ze šesté řady. Desátou pole position v sezoně si zajistil již jistý mistr světa Marc Márquez ze Španělska.

V Moto2 pojede z nejvýhodnější pozice na startu poprvé v sezoně a teprve potřetí v kariéře Ital Luca Marini.

Kvalifikace na Velkou cenu Japonska, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Motegi:

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:45,763, 2. Morbidelli (It./Yamaha) -0,132, 3. Quartararo(Fr./Yamaha) -0,181, ...18. Abraham (ČR/Ducati) - nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Moto2: 1. Marini (It./Kalex) 2:00,985, 2. Fernández (Šp./Kalex) -1,148, 3. Baldassarri (It./Kalex) -1,227.

Moto3: 1. Antonelli (It./Honda) 2:09,293, 2. López (Šp./Honda) -0,086, 3. Suzuki (Jap./Honda) -0,333, ...7. Kornfeil -0,863, Salač (oba ČR/KTM) nenastoupil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články