Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kornfeil: Na pódium jsem neměl, šesté místo beru

Brno – Jakub Kornfeil opět potvrdil, že se mu na domácí půdě v Brně daří. Už posedmé v řadě bodoval, na Masarykově okruhu letos dojel šestý. Doufal sice, že bude bojovat o stupně vítězů, ale s deseti body byl spokojený.

Jakub Kornfeil na GP v Brně
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Je to hromada bodů, které se počítají. Na pódium jsem dnes neměl, to si musím přiznat. Kdyby mi to někdo řekl před závodem, bral bych to," uvedl Kornfeil, jenž do jedenáctého dílu seriálu výborně odstartoval a na začátku druhého kola byl druhý.

Pak se ale propadl a většinou bojoval ve skupince o sedmé místo. "V úvodu to bylo skvělé. Jen jsem nedokázal udržet tempo kluků vepředu, což mě štvalo," řekl třiadvacetiletý jezdec.

Kornfeil ocenil práci mechaniků, kteří dobře připravili motocykl, i když podmínky se v Brně výrazně změnily až v neděli. Jen litoval, že se rozhodli vybrat nastavení na slabší déšť. Při závodě totiž opět začalo pršet silněji.

"Mysleli jsme si, že se vyjede stopa. Jenže při závodě jí bylo více než při ranním warm upu (předzávodním tréninku). Měli jsme motorku udělat měkčí, a to jsme neudělali. Zase jsme měli vynikající převodovku a nebýt té, nebyl jsem ani šestý. Motorka jela neskutečně," řekl.

Rodák z Kyjova patří mezi nejzkušenější jezdce v kategorii Moto3 a v Brně se to snažil prodat. Jel hlavou. "Když jsem viděl kluky, jak zrychlují, tak když jsem se necítil, jel jsem si to svoje. Každé kolo stejně, abych ujížděl soupeřům za sebou. To, že mi ujížděli ti vepředu, s tím jsem byl smířený," uvedl Kornfeil.

Dlouho se mu dařilo držet za zády skupinu šesti jezdců, v závěru jej ale dva předstihli. "Chtěl jsem je za sebou udržet, jak to šlo. Věděl jsem, že když se dostane někdo dopředu, tak mně může ujet. Cítil jsem je zleva zprava, takže jsem se snažil vždycky do zatáčky najíždět defenzivní stopu, a to se mi dařilo až do cíle," vysvětlil. Ocenil ale Itala Enea Bastianiniho, který jej stejně předjel.

Přestože si déšť přál, je přesvědčený, že by v popředí jezdil i na suchu, což dokázal při trénincích a v kvalifikaci. "Šance na suchu byly stejné. Nemyslím si, že bychom nebyli konkurenceschopní. Celý víkend jsme byli kolem desítky," podotkl.

Zároveň ale přiznal, že tentokrát byl při domácí Velké ceně nervóznější než v minulých letech. "Bylo tady hodně potenciálních sponzorů, přijel ministr financí pan Babiš. Ten stres byl před závodem ohromný," řekl Kornfeil, jenž se s Andrejem Babišem i osobně setkal.

"Byl tu jako politik, ale uvidíme. Třeba ho dokážeme zlomit. Probírali jsme různé věci a dával mi rady. Přátelské," pousmál se. Kornfeil v současnosti řeší i svou budoucnost v MS. "Začali jsme jednat už v Rakousku, máme nějaké nabídky. Brzy bude jasno, do Misana," řekl. Jisté prý je, že bude pokračovat v Moto3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články