Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kornfeil dojel v kvalifikaci v Rakousku třináctý, Rossi překvapivě skončil až čtrnáctý

Minulý týden při domácí Grand Prix ovládl kvalifikaci, nyní se umístil o dvanáct příček níž. Motocyklový závodník Jakub Kornfeil při Velké ceně Rakouska ve Spielbergu obsadil v kvalifikaci třídy Moto3 třináctou pozici. V královské kubatuře se zrodilo překvapení, když miláček tribun Valentino Rossi nepostoupil do druhé části kvalifikace a obsadil konečné 14. místo. V MotoGP kraloval Marc Márquez, Karel Abraham obsadil 23. příčku.

Valentino Rossi na trati ve Spielbergu
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

Český jezdec zahájil kvalifikaci s dalšími jezdci ještě na místy mokré trati po dopoledním dešti. Podmínky nejlépe seděly jeho týmovému kolegovi ze stáje PrüstelGP Marcu Bezzecchimu, který do nedělního závodu odstartuje z pole postition. Kornfeil na něj ztratil 1,877 sekundy. 

"Bylo to složité. Kvalifikace začínala za úplně mokrých podmínek, ale asfalt poměrně rychle osychal. Nebylo snadné se v tom zorientovat. Během posledního zajetí jsme měli v boxu diskuzi, na kterých gumách se vydat. Rozhodnutí jsem zdržel, protože jsem si opravdu nebyl úplně jistý. Nakonec to bylo jasné, suchá verze penumatik byla jediná cesta. Na kluky jsem pak přesunul trošku tlak, protože nachystat motorku není otázka vteřin. Díky jejich rychlé a perfektní práci na mě zbyla ještě dvě rychlá kola," popsal Kornfeil.

Heroický výkon podal Španěl Jorge Martín. Vítěz letošních pěti závodů, jenž si v pátečním tréninku v Brně zlomil ruku a zbytek Grand Prix vynechal, byl na druhém místě pouze o 78 tisícin pomalejší než Bezzecchi. První řadu zkompletoval další Španěl Albert Arenas.

Je nám líto, video expirovalo.
Kornfeil obsadil v kvalifikaci 13. místo, MotoGP ovládl Márquez

V MotoGP rozhodly o triumfu Márqueze pouhé dvě tisíciny

Španěl Marc Márquez na hondě předstihl v nejrychlejším kvalifikačním kole o pouhé dvě tisíciny sekundy Itala Doviziosa. Třetí byl Márquezův krajan Jorge Lorenzo s druhou tovární ducati.

Kvalifikace se nevydařila Rossimu na yamaze, jenž nepostoupil do druhé části kvalifikace a obsadil až čtrnácté místo. Český závodník Abraham byl klasifikován na poslední 23. pozici a bude startovat z osmé řady.

Ve třídě Moto2 byl v kvalifikaci nejrychlejší Francesco Bagnaia a předčil konkurenta v boji o vedení v šampionátu Portugalce Miguela Oliveiru, jenž je zatím v pořadí první o dva body. Třetí dojel Fabio Quartararo.

Kvalifikace na Velkou cenu Rakouska ve Spielbergu:

Moto3: 1. Bezzecchi (It./KTM) 1:38,617, 2. Martín (Šp./Honda) -0,078, 3. Arenas (Šp./KTM) -0,638, ...13. Kornfeil (ČR/KTM) -1,877.

Moto2: 1. Bagnaia (It./Kalex) 1:29,409, 2. Oliveira (Portug./KTM) -0,310, 3. Quartararo (Fr./Speed Up) -0,521.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:23,241, 2. Dovizioso (It./Ducati) -0,002, 3. Lorenzo (Šp./Ducati) -0,135, ...23. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články