Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kornfeil bude na roštu až dvacátý. Na start se těším, hlásil paradoxně. Salač věří v desítku

Minulý rok pole position, teď diametrálně odlišný kvalifikační výsledek. Motocyklista Jakub Kornfeil potvrdil, že nastavení motorky a výkony zatím nejsou při Velké ceně České republiky v Brně dobré. Do nedělního závodu odstartuje z dvacátého místa. O poznání lépe se vedlo jeho sedmnáctiletému parťákovi z týmu Redox PrüstelGP Filipu Salačovi, jenž měl jistotu druhé části kvalifikace a v ní obsadil čtrnáctou příčku.

Jakub Konrfeil při deštivé kvalifikaci na Grand Prix v Brně
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Kornfeil vyrazil z boxů do první části kvalifikace jako poslední. Ovšem poté jen na okamžik v průběhu kvalifikační patnáctiminutovky se objevil na poslední, postupové čtvrté příčce. Nakonec se ukázalo, že pozdní výjezd nebyl záměrem.

"Nevystartovali jsme hned, na obrazovce na naší straně boxu přestaly běžet hodiny. Zasekly se dvě minuty před začátkem kvalifikace. Nevšimli jsme si toho, všichni vyjeli a my jsme nebyli ready," vysvětlil Kornfeil. 

Poté se hlavní jezdec německé stáje spíš marně snažil docílit solidního času a nakonec obsadil šesté místo v první části kvalifikace, celkově tedy dvacáté, a za šest kol zajel nejlépe čas 2:20,363. Ten by mu paradoxně v druhé části kvalifikace stačil na celkově 13. příčku.

Je nám líto, video expirovalo.
Z Čechů zajel v Brně kvalifikaci nejlépe Salač

Kornfeil tedy vyrazí až ze sedmé řady, ale tuto pozici zná. "Jsem pořád optimistou. Jak pořád říkám, závodí se až v neděli. Když bude dobrá motorka, tak je jedno, jestli startuješ dvanáctý nebo třicátý. Dá se to určitě dohnat. Několikrát jsem to dokázal. Nehážu flintu do žita. Vlastně se těším na ten start z dvacátého místa," hlásil odhodlaně.

Salač doufá, že se chytí první skupiny a bude se rvát o desítku

Zato Salač měl už díky výsledkům v trénincích jistotu první části kvalifikace. V ní obsadil čtrnácté místo a s časem paradoxně o necelé čtyři desetiny sekundy horším než Kornfeil.

"Určitě je to super výchozí pozice na závod. Ráno jsem nečekal, že bude kvalifikace mokrá. Netlačil jsem úplně na pilu, takže jsme nestihli nastavit úplně motorku na rychlý čas. Ovšem byla nastavená tak, že výsledek, co jsem zajel, je v pohodě. Stejně budou podmínky jiné," nastínil Salač, že nedělní závod bude dle předpovědi bez deště.

Český talent po prvním kole v druhé části kvalifikace dokonce chvíli figuroval na pole position. Postupně se však startovním pořadím propadal, ale i tak zaznamenal druhý nejlepší výsledek v kariéře. Lepší umístění na startu si vyjel pouze před měsícem v Německu, kde byl třináctý.

"Rád bych jel v první skupině a obsadil pozici do desítky, není to nereálné. Nejlépe i do té pětky, což taky není nereálné. Chce to štěstí," uzavřel mladoboleslavský rodák.

Výsledky kvalifikací na Grand Prix v Brně:

Moto3: 1. Arbolino (It./Honda) 2:18,020, 2. McPhee (Brit./Honda) -0,400, 3. Antonelli (It./Honda) 0,802, ...14. Salač -2,706, 20. Kornfeil (oba ČR/KTM) nepostoupil do druhé části kvalifikace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články