Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Do závodu v Portugalsku odstartuje Filip Salač ze třetí řady

Filip Salač v kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Algarve dlouho útočil na umístění v první řadě, ale nakonec odstartuje do nedělního závodu Moto3 z devátého místa. Český jezdec většinu času držel první místo a mohl pomýšlet na druhou pole position v kariéře po červnové německé Grand Prix. V závěrečných bojích o umístění na roštu už se ale devatenáctiletý pilot na rozdíl od soupeřů nezlepšil.

Nejprve klesl na druhé místo, ale ani umístění z kvalifikace na předchozí Velkou cenu Emilie Romagny mu nebylo souzeno, protože dalším šesti jezdcům se podařilo dokonale trefit načasování a v posledním měřeném kole po vypršení času odsunuli Salače za sebe. Znamenalo to propad do třetí řady roštu.

Salač nemusel absolvovat první část kvalifikace, protože se v kombinaci tří tréninků prosadil šestým časem rovnou do finále. Kvalifikační výsledek byl ale nakonec zatím jeho nejhorším umístěním v soutěžním víkendu v Portimau. V jednotlivých trénincích byl třetí, sedmý a pátý.

První pole position v kariéře si zajistil Španěl Sergio García. Salač za ním zaostal o 537 tisícin sekundy. Až ze 14. místa vyrazí do předposledního závodu sezony lídr pořadí Pedro Acosta. Sedmnáctiletý nováček ze Španělska má blízko k titulu mistra světa, šampionát vede s náskokem 21 bodů před Italem Dennisem Foggiou.

Výsledky kvalifikace na Velkou cenu Algarve silničních motocyklů

Kvalifikace na Velkou cenu Algarve, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Portimau:

Moto3: 1. García (Šp./GasGas) 1:47,274, 2. McPhee (Brit./Honda) -0,017, 3. Adrián Fernández (Šp./Husqvarna) -0,130, ...9. Salač (ČR/KTM) -0,537.

Moto2: 1. R. Fernández (Šp./Kalex) 1:42,101, 2. Gardner (Austr./Kalex) -0,269, 3. Di Giannantonio (It./Kalex) -0,405.

MotoGP: 1. Bagnaia (It./Ducati) 1:38,725, 2. Miller (Austr./Ducati) -0,104, 3. Mir (Šp./Suzuki) -0,168.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy