Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do virtuálního závodění vstupují i motocykly, MotoGP uspořádá premiérový závod

Po vzoru královny motorsportu formule 1 se do virtuálního závodění se skutečnými jezdci nyní zapojuje i hlavní světová kategorie motocyklů, MotoGP. Tuto neděli nabídnou pořadatelé jeho první závod, kterého se zúčastní přední piloti šampionátu včetně úřadujícího mistra světa Marca Márqueze.

Marc a Alex Márquezovi při představení letošního motocyklu
zdroj: ČTK/EFE autor: Victor Lerena

V rámci mistrovství světa MotoGP se na úvod sezony v Kataru odjely pouze závody tříd Moto3 a Moto2, závod nejvyšší kategorie byl zrušen z důvodu karanténních opatření, k nimž z důvodu šíření nákazy koronavirem přistoupila katarská vláda.

Promotér šampionátu ale nyní oznámil nástup virtuálních závodů, které poslouží nejenom fanouškům, ale také jezdcům samotným jako náhrada za odložené závody v mistrovství světa. Ty byly zatím oznámeny čtyři – Thajsko, Argentina, USA a nejnověji Španělsko. Plánovaným závodem, jímž by měl šampionát naostro pokračovat, je momentálně VC Francie 17. května.

Na rozdíl od virtuálního závodu formule 1, který měl premiéru minulý víkend, se motocyklového klání zúčastní pouze současní jezdci světového šampionátu. Mezi nimi nechybí plánované největší lákadlo sezony 2020, jezdecká dvojice bratří Márquezů. Marca s Alexem na startovním roštu doplní ještě Maverick Viňales, Aleix Espargaró, Alex Rins, Joan Mir, Fabio Quartararo, nováček Iker Lecuona, Miguel Olivera a Francesco Bagnaia.

Virtuální závod bude koncipován formou oficiální videohry MotoGP 19 na závodním okruhu v italském Mugellu. Jezdci před sebou budou mít nejprve pětiminutovou kvalifikaci, na základě níž poté odstartují do závodu na 6 kol. I když se nejedná o standardní závod, přilákal pozornost spousty televizních vysílatelů, kteří jej svým divákům nabídnou v přímém přenosu. Závod odstartuje v 15:00 SELČ.

Zdroj
MotoGP.com, crash.net

Hlavní zprávy

Nejčtenější články