Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Chyby soupeřů pomohly Salačovi, v Kataru odstartuje z páté řady

Obsadil sice v kvalifikaci kategorie Moto3 až dvacáté místo, ale přesto odstartuje do nedělní velké ceny z páté řady jako patnáctý. Vzhledem k trestu pro pět závodníků za porušení pravidel se Filip Salač posunul před ně. Do Grand Prix Dauhá, která je druhým závodem sezony světového šampionátu silničních motocyklů.

Filip Salač
zdroj: ČTK/PR/Snipers Team

Devatenáctiletý Salač po devatenáctém času z tréninků musel do první části kvalifikace, v níž bojoval o jedno ze čtyř postupových míst do elitní fáze. Jediný český účastník MS ale obsadil šestou pozici, což znamenalo celkovou dvacátou příčku.

Salač byl po kvalifikaci naštvaný na týmového kolegu Andreu Migna, jenž mu navzdory dohodě nepomohl k tomu, aby se za ním mohl český jezdec vyvézt.

"Měli jsme dohodnutou určitou strategii, že mu pomohu a on pak mně. To bohužel moc neklaplo, protože mi ujel za najížděcím kolem. Mohli jsme vidět, že zajet rychlé kolo sám je tady skoro nemožné, protože jsem jel fakt na hraně, technické sektory jsem měl dobré, ale jak přijdou rychlé pasáže, tak tam se člověk bez slip streamu neobejde. Dal jsem do toho všechno a mrzí mě, že výsledek je takový," uvedl Salač.

Patnáctým místem po trestech pro soupeře si Salač výrazně polepšil oproti minulému týdnu, kdy byl při zahajovací Grand Prix sezony v kvalifikaci třiadvacátý a poté si ve Velké ceně Kataru dojel pro bodovanou 13. pozici. Pole position dnes získal vítěz úvodního závodu Jaume Masiá ze Španělska.

Kvalifikace na Velkou cenu Dauhá, závod mistrovství světa silničních motocyklů:

Moto3: 1. Masiá (Šp./KTM) 2:05,913, 2. García (Šp./GASGAS) -0,099, 3. Alcoba (Šp./Honda) -0,245, ...20. Salač (ČR/Honda) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články