Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Brno pomůže zmírnit ztrátu z motocyklové Grand Prix, přispěje 4,7 milionu

Brno dá 4,7 milionu korun na pokrytí ztráty letošní motocyklové Grand Prix na Masarykově okruhu. Schválili to v úterý zastupitelé. Ztráta přesáhla 31 milionů korun. Dalších 9,4 milionu by měl dát kraj, krajské zastupitelstvo o tom rozhodne ve čtvrtek. Zbylých více než 17 milionů žádá pořadatelský spolek kraje a města od ministerstva školství. Ministerstvo ale nepočítá s tím, že by peníze poskytlo.

Sport
zdroj: ČT4

Závody se uskutečnily v srpnu. Město na ně dalo 10 milionů, 20 milionů vyčlenil kraj a ministerstvo poskytlo 39 milionů. Ze vstupného se vybralo 70 milionů. Náklady akce ale činily 170 milionů, takže 31 milionů chybí.

Město a kraj se dohodly, že každý přispěje poměrnou částí na pokrytí ztráty, a ke stejnému kroku vyzvaly ministerstvo s požadavkem na více než 17 milionů. Ministerstvo ale uvedlo, že výši dotace pro rok 2018 nelze po uzavření dotačního řízení změnit.

Primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS) k tomu řekla, že pořadatelé nechtějí po ministerstvu změnit výši dotace, ale zaslat vyrovnávací platbu, což je něco jiného. Proto bude čekat na vyjádření ministerstva a také hledat jiné cesty, jak ztrátu uhradit. V minulosti už řekla, že by to v nejhorším případě musely pokrýt rozpočty města a kraje.

Spolek v minulosti zároveň podal žalobu na ministerstvo kvůli snížení dotace, protože po něm žádal na letošní závody 100 milionů, ale nakonec dostal jen 39 milionů. Vaňková už dříve mluvila o tom, že by žalobu raději stáhla a dosáhla s ministerstvem smírčího řešení.

Spolek podal žalobu ještě za minulého primátora Petra Vokřála (ANO). Další ročník Velké ceny se na Masarykově okruhu uskuteční od 2. do 4. srpna. Půjde o čtvrtý ročník pořádaný spolkem, přičemž s promotérem závodů mistrovství světa Dornou má dohodu na pět ročníků. Na počátku prosince začal spolek prodávat vstupenky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články