Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bolestivá kvalifikace. Kornfeil ji zvládl na třináctém místě

Motocyklového závodníka Jakuba Kornfeila zřejmě limitovala bolest z pádu v pátečním tréninku. V kvalifikaci na motocyklovou Velkou cenu Aragonie obsadil 13. pozici a do závodu třídy Moto3 odstartuje ze čtvrté řady. V kategorii MotoGP skončil Karel Abraham v kvalifikaci na 17. místě.

Jakub Kornfeil před Marcosem Ramirezem
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Kornfeil zahájil závodní víkend ve Španělsku nejrychlejším časem v úvodním pátečním tréninku, v jehož závěru měl těžký pád. Kyjovský rodák neutrpěl žádné zlomeniny, ale potýká se s bolestivě naraženou pánví.

"Poslední volný trénink nešel úplně tak, jak bychom chtěli. I tak jsem ale věřil, že na kvalifikaci budeme dobře připravení, což jsme byli. Umístění není tak špatné, když vzpomeneme, co se stalo včera," narážel Kornfeil na pád z tréninku.

Sedmý muž průběžného pořadí MS v kvalifikaci ztratil 1,325 sekundy na nejrychlejšího Jorgeho Martína. Španělský lídr šampionátu si připsal devátou pole position v sezoně, v první řadě ho doplní krajan Jaume Masiá a Ital Enea Bastianini.

Je nám líto, video expirovalo.
Pole position v Aragonu v posledním kole pro sebe uzmul Lorenzo

"Trošku mě ale mrzí poslední rychlé kolo. To mohlo být daleko lepší, kdybych měl před sebou někoho, za kým bych mohl využít slipstream. V žádném případě ale nevěším hlavu a posílám díky týmu za skvělou práci," dodal pětadvacetiletý jezdec.

Abraham v MotoGP nepostoupil do druhé části kvalifikace a do závodu odstartuje ze šesté řady. Pole position si ve třetí Grand Prix za sebou zajistil Španěl Jorge Lorenzo. Spolu s ním vyrazí z první řady Ital Andrea Dovizioso a úřadující mistr světa a lídr aktuálního pořadí Marc Márquez ze Španělska.

Kvalifikace na Velkou cenu Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu (Španělsko):

Moto3: 1. Martín (Šp./Honda) 1:57,066, 2. Masiá (Šp./KTM) -0,537, 3. Bastianini (It./Honda) -0,593, ...13. Kornfeil (ČR/KTM) -1,325.

Moto2: 1. Binder (JAR/KTM) 1:53,149, 2. Schrötter (Něm./Kalex) -0,074, 3. Navarro (Šp./Kalex) -0,108.

MotoGP: 1. Lorenzo (Šp./Ducati) 1:46,881, 2. Dovizioso (It./Ducati) -0,014, 3. M. Márquez (Šp./Honda) -0,079, ...17. Abraham (ČR/Ducati) nepostoupil do 2. části kvalifikace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články