Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bláznovství, nebo reálné? Márquez chce jet v Andalusii i se zlomenou pažní kostí

Týden poté, co opustil operační sál, chce opět naskočit na motorku k závodu. Osminásobný světový šampion Marc Márquez se po zlomenině pažní kosti chce postavit na start víkendové Velké ceny Andalusie. Hvězdný jezdec MotoGP se v úterý podrobil operaci a navzdory předpovědím lékařů, kteří očekávali jeho návrat nejdříve za necelé tři týdny v Brně, zamířil zpět do Jerezu. Dnes získal po kontrole závodních lékařů na okruhu povolení ke startu.

Márquez z Barcelony zamířil zpět do Jerezu, kde ho k překvapení mnohých fanoušků komise k závodu uschopnila. Spolu s ním testy prošli i krajan Álex Rins, jenž minulý týden po pádu v kvalifikaci nezávodil, a Cal Crutchlow. Ten byl rovněž v úterý na operaci s malou prasklinou v zápěstí.

"Někdy věci nedopadnou tak, jak by člověk očekával, ale nejdůležitější je vrátit se a pokračovat," vzkazoval šestinásobný mistr světa v nejsilnější kubatuře po pádu. A pokračovat bude nejspíš brzy.

Sedmadvacetiletý Márquez měl v neděli ošklivou havárii pět kol před koncem Velké ceny Španělska, která byla pro MotoGP prvním závodem sezony, a trať v Jerezu opustil na nosítkách. Dostal těžký "highsider" v rychlosti 150 km/h.

Následně odletěl do Barcelony, kde mu lékaři zlomeninu zafixovali titanovou destičkou a několika šrouby. Zároveň se ukázalo, že španělský motocyklista nemá poškozený nerv.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články