Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Álex Márquez už vyhrává v MotoGP. Zatím jen na konzoli

Mladší bratr suveréna třídy MotoGP Álex Márquez už v nejsilnější motocyklové kubatuře také sbírá triumfy. Premiérové vítězství zapsal zatím jen ve virtuálním světě na herní konzoli Playstation 4. Jeho zkušenější bratr, šestinásobný mistr světa královské třídy Marc, v prvním online závodě dojel na trati v italském Mugellu pátý. 

Je nám líto, video expirovalo.
Jezdci MotoGP zasedli k počítačům, nejrychlejší byl Álex Márquez

Evropu nyní sužuje pandemie způsobená nemocí COVID-19, a tak jezdci fanoušky potěšili alespoň virtuální "závoďáckou" zábavou. Deset z nich sedlo za obrazovku s joystickem. Nejlepší na trati v Mugellu byl především díky konstantní jízdě bez pádů Álex Márquez, od letošní sezony nová posila stáje Repsol Honda.

"Snažil jsem se jet hlavně konstantně. Pár kol jsem soupeřil s Peccou (Francesco Bagnaia), ale povedlo se mi zvítězit. Děkuju za nastavení motorky. Kdy bude další závod?" ptal se zvídavě Álex a vzkázal dík za radu od jednoho indonéského hráče hry MotoGP.

Dostál tak očekáváním, protože jeho bratr Marc jej před závodem tipoval jako vítěze. Sám sedmadvacetiletý úřadující šampion skončil na pátém místě, chvíli se pohyboval na třetí příčce, než přišel pád.

"Chtěl jsem jet hlavně bez pádu, což se nepovedlo. Začal jsem ale dobře, šel jsem krok po kroku. Je to nakonec top five, na začátečníka dobré," culil se Marc.

Quartararo nezvládl hned první zatáčku

Druhé místo obsadil závodník Pramac Racing Team Ital Francesco Bagnaia a podium doplnila jednička Yamahy Maverick Viňales i se dvěma pády. Z prvního se musel sbírat už v první zatáčce.

Sestřelil jej totiž Fabio Quartararo, od příští sezony parťák ve stáji Yamaha. Nedobrzdil totiž průjezd zatáčkou San Donato. Francouzský závodník působil v klání, které se jelo na šest kol trochu jako "kamikaze". Z pole position klesl až na dno výsledkového pořadí, poté se vydrápal na konečnou čtvrtou příčku.

I přes pády paradoxně zajel nejrychlejší kolo 1:44,454. Zvládnete Quartararův výkon překonat?

Zdroj
ČT sport, MotoGP.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články