Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Alex Márquez přetlačil v poslední zatáčce bratra a vyhrál virtuální závod v Misanu

Bratrovražedný souboj Márquezů v závěru čtvrtého on-line podniku mistrovství světa silničních motocyklů na virtuálním okruhu v Misanu opanoval mladší Alex. V poslední zatáčce totiž opanoval souboj s Marcem, šestinásobným světovým šampionem třídy MotoGP. Třetí skončil legendární Ital Valentino Rossi, který těžil z nehody Francouze Fabia Quartarara.

Sport
zdroj: ČT4

Úřadující šampion Moto2 Álex Márquez si jako první z účastníků MS připsal během koronavirové pauzy druhé on-line vítězství. Nováček královské kubatury MotoGP si totiž na konci března podmanil první klání, které bylo situováno na jiný italský okruh v Mugellu. Jako jediný byl navíc vždy na "bedně" - ve Spielbergu dojel třetí a v Jerezu druhý.

Kvalifikaci ovládl už potřetí Quartararo a ještě po třetím z devíti kol hájil vedení, než ho předjel Álex Márquez. V posledním kole se však mladý Francouz dopustil chyby a přišel i o stupně vítězů, kam se prosadil italský veterán Rossi.

Před vypuknutím koronavirové pandemie se v MS silničních motocyklů stihla odjet pouze Velká cena Kataru, kde se na začátku března představili jen jezdci tříd Moto3 a Moto2. Momentálně je nejbližším závodem v kalendáři 9. srpna Velká cena České republiky v Brně. Spekuluje se však, že by se šampionát mohl znovu rozběhnout už v druhé polovině července ve Španělsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články