Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Abraham zahájil druhé testy 22. místem, Pešek byl poslední

Sepang (Malajsie) - Karel Abraham obsadil při druhých testech v Sepangu před novou sezonou MotoGP 22. místo. Druhý český motocyklový jezdec v elitní kubatuře Lukáš Pešek zakončil úvodní den na poslední 27. pozici. Nejrychlejší byl Španěl Dani Pedrosa, který v Malajsii ovládl před třemi týdny i úvodní testování.

Karel Abraham
zdroj: ISIFA

Abraham se musel vyrovnat s pádem, po kterém jeho motocykl skončil na dlouhou dobu u mechaniků. "Když jsem se vrátil na trať, spadla první velká přeháňka, pak dráha osychala a pak znovu začalo pršet. Byly to hrozné podmínky a na nějaký lepší výsledek už nebyla šance," uvedl český jezdec. Na Pedrosu nakonec český jezdec ztratil přes čtyři vteřiny. "Prozatím stále používáme starší motor, vypadá to, že ten lepší budeme testovat až poslední den," uvedl Abraham.

Pešek, který se do mistrovství světa vrací po dvouleté pauze, se poprvé představil na vlastní motorce, k předchozím testům totiž jeho stáj přijela jen s jedním strojem. "Konečně mám pro sebe svoji motorku. Chvíli trvalo, než jsme ji seřídili a odpoledne pak začalo pršet," prohlásil.

Peškova ztráta na vicemistra Pedrosu činila téměř šest a půl vteřiny. "Nemám ostrý motor, takže ztrácím na rovinkách. Jde však o další sbírání zkušeností. Jen doufám, že to bude bez deště," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články