Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Abraham vynechá i závěrečný závod MS ve Valencii

Brno - Karel Abraham vynechá ze zdravotních důvodů i závěrečný závod mistrovství světa ve Valencii o nadcházejícím víkendu. Jediný Čech v královské kategorii MotoGP nestartoval už v předešlých třech Velkých cenách. Abraham má problémy od červnového závodu v Barceloně, kde při tréninku spadl a následně se musel podrobit operaci palce na levé noze, který si při nehodě vykloubil.

Vynechal pak ještě tři starty a na rošt se vrátil až v srpnu při domácí Grand Prix v Brně. Absolvoval i další tři závody, ale poté opět na startu chyběl. Nyní definitivně zrušil aktivní účast ve Španělsku, kde šampionát vyvrcholí.

"Můj zdravotní stav už je výrazně lepší, už je to blízko k ideálnímu stavu. Doktoři mi ale přesto nedoporučili, abych jel. Mohlo by se stát, že by se vše opět zhoršilo, a musel bych pak celou zimu rehabilitovat," vysvětlil Abraham, který tak zakončí letošní sezonu bez zisku bodu. Jeho nejlepším výsledkem je 17. místo z Itálie.

Karel Abraham: "Mrzí mě, že celá sezona byla na prd. Nejel jsem polovinu závodů..."

Do Valencie odcestuje i proto, že tam bude řešit další budoucnost. Ve hře je pokračování v MotoGP nebo přechod do mistrovství světa superbiků. Možnost, že by dělal testovacího jezdce výrobce KTM, už padla.

"Dá se říct, že na stole jsou dvě varianty, a bude záležet na podmínkách. Zajímavé jsou obě," dodal Abraham. Pravděpodobnější však je, že po pěti letech opustí kategorii MotoGP a zamíří do konkurenčního seriálu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články