Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Abraham nepojede ani v Německu, vrátit by se měl v Indianapolis

Brno - Karel Abraham zmešká kvůli zranění nohy už třetí závod mistrovství světa silničních motocyklů. O nadcházejícím víkendu ho v týmu AB Motoracing na německém Sachsenringu nahradí Japonec Hiroši Aojama. Český jezdec by se měl do seriálu MotoGP vrátit ve Velké ceně Indianapolis, která se koná za měsíc.

Karel Abraham
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Abraham před deseti dny v Barceloně spadl v závěrečném tréninku před kvalifikací a musel se podrobit operaci palce na levé noze. Lékaři mu zpevnili kost dráty a start v závodě zakázali. Vynechat musel i další Grand Prix v nizozemském Assenu.

"Ještě nemá vyndané dráty, ale v Indianapolis by měl být schopen jet," řekl mluvčí brněnského automotodromu Jiří Smetana.

Abraham letos v šesti závodech MotoGP nebodoval. Dokončil jen dva, jeho nejlepším výsledkem je 17. místa z květnové Velké ceny Itálie.

Bývalý mistr světa ve třídě do 250 ccm Aojama v současnosti působí jako testovací jezdec Hondy. V této sezoně už třiatřicetiletý Japonec zasáhl do závodů v Austinu, argentinském Termas de Rio Hondo a Jerezu místo Španěla Daniho Pedrosy, jenž se zotavoval po operaci ruky.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články